Modi 25.01.2023 20:36 Zobraziť v diskusii

Re: Padlí andělé a historie lidstva

dum povedal/-a: zlo bolo v neaktívnom spiacom režime a nie v skúsenostnom procese a aktivovať ho do procesu by ich ani nenapadlo

Ale to, že by ich to ani nenapadlo, ich zásluhou nebolo. Ak anjel alebo človek urobí niečo šľachetné, nestane sa tak jeho zásluhou, lebo šľachetný charakter dostal darom od Boha. Dokonca ak bol človek najprv zlý, a potom ho niečo osvietilo a začal sa snažiť byť dobrým, tak ani táto jeho premena nie je jeho zásluhou - dostal ju darom od Boha. Boh stvoril svet a nastavil v ňom bytosti tak, aby sa dialo to, čo si predsavzal.

Neviem, či bude treba čakať na to, kým sa ľuďom podarí vytvoriť umelú ľudskú psychiku, t. j. program, ktorý bude dokonale simulovať nejakú osobnosť človeka, aby ľudia pochopili, že naša psychika - naša osobnosť, to s čím väčšina ľudí spája svoje "ja" (ty to nazývaš ego) vôbec nedefinuje život. Táto psychika/osobnosť je len iskra, ktorá vyhasne a neostane po nej ani stopy. Že skutočný život je mimo túto psychiku, ktorá nie je nič, len kúsok mŕtvej matérie, kúsok programovacieho kódu, softvéru, ktorý sa rozpadne, a potom z neho recykláciou vznikne iný kód. Že telo a psychika sú len kolieskami v obrovskom mechanizme, ktorý stvoril Boh a dal mu cieľ a zmysel. A že skutočný život je mimo týchto koliesok. A vôľa skutočných živých bytostí sa nemá čo pliesť do tohto mechanizmu a jeho priebehu, ledaže by šlo o niečo, čo by si prial Boh, ale potom by to už bolo naprogramované v matrici psychiky a človek by to urobil aj tak, a nebolo by na to treba nejakú externú vôľu. Veď aj zázraky sa dejú len preto, lebo to Boh predurčil, a tieto udalosti sú napísané v matrici psychiky, takže v určitých okamihoch sa naladí tak, že tie zázraky bude schopná vygenerovať. Mimochodom, veľké zázraky vznikajú iba z viery, ktorá neobsahuje ani zrnko pochybnosti. Takejto viery človek sám od seba nie je schopný, je to skrátka dar Zhora. No a už sme doma. Boh ju dá človeku vtedy, ak sa má udiať niečo, čo od vekov plánoval. Takto mi to dáva zmysel, a tak to chápem.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.