Lavazza 26.01.2023 07:01 Zobraziť v diskusii

Re: Postup pri odopretí výkonu mimoriadnej služby

Pohľad od Miro Del z TG:

Spresňujem byrokraciu okolo alternatívnej služby. Známy mi dnes volal a má doplňujúce informácie. Pôvodne som písal, že žiadosť o zaradenie do alternatívnej služby vybavuje na Okresnom úrade Krízový odbor. Podľa dnešnej OVERENEJ informácie, stále existuje možnosť zaradenia do zoznamu alternatívnej sluzby, ale na Okresnom úrade to vybavuje Odbor obrany. Táto zmena nastala cca pred piatimi rokmi.

Známy však overoval inú vec. Svoju žiadosť si podával ešte v roku 2015. Chcel vedieť, či treba žiadosť obnovovať každý rok, alebo je zaradenie do zoznamu alternatívnej služby trvalé. Na Odbore obrany mu potvrdili, že ide o trvalú žiadosť a v zozname evidujú ľudí až do 55 roku, kedy končí branná povinnosť.

Máte posledné dva dni na podanie žiadosti. Podľa zákona je možné žiadosť podať iba do konca januára.

Z iného zdroja chcem potvrdiť mechanizmus mobilizácie. Keď ste na zozname alternatívnej služby, stále vás môžu povolať a dokonca aj poslať na front, ale nebudete slúžiť so zbraňou. Môžete byť zdravotník, zásobovač v tyle apod. Nemajú právo vás strčiť do zákopu, ako potravu pre delá. Čiže šanca na prežitie sa dramaticky zvyšuje. A o to ide, nebudete predsa zomierať za záujmy Anglosaxonov.

@Miro_Del

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.