Lavazza 26.01.2023 11:28 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Maďarska

Tak ako je to s tým Sorosom vlastne? Pamätáte si maďarské voľby cca rok dozadu? Aké boli tlaky na Orbána keď vyhral? Tak tu je vysvetlenie:

https://www.hlavnespravy.sk/zasahovanie-do-volieb-madarska-lavicova-opozicia-dostala-obrovske-sumy-tajnych-penazi-z-usa-a-svajciarska/3025655

Objavili sa nové informácie o tom, že maďarská ľavicová opozícia dostala oveľa viac zahraničných peňazí, ako sa doteraz uvádzalo, čo vyvoláva obavy zo zasahovania do volieb zo strany Spojených štátov a iných zahraničných aktérov.

Výbor pre národnú bezpečnosť, komisia vytvorená na prešetrenie tejto záležitosti, teraz zverejnil, že záhadná švajčiarska organizácia poskytla takmer 1 miliardu forintov (2,57 milióna eur) maďarskému opozičnému portálu Ezalényeg. Informácie boli zverejnené včera ráno vo forme čiastkovej správy.

Znamená to, že peniaze maďarskej ľavicovej opozícii neposielali len USA, ale aj druhá organizácia, pričom celková výška prostriedkov dosiahla viac ako 4 miliardy forintov. Tieto ľavicové strany vytvorili koalíciu, aby sa v aprílových voľbách minulý rok postavili proti Viktorovi Orbánovi; ich úsilie však stroskotalo, keď Orbán s prehľadom zvíťazil.

Ako Remix News informovali minulý rok, už 17. novembra bola zverejnená čiastková správa, v ktorej sa podrobne uvádza, ako americká mimovládna organizácia Akcia za demokraciu poskytla maďarskej ľavici viac ako 3 miliardy forintov v snahe poraziť Orbána. (Cca 10 mil EuR, to je porovnateľná suma akonaklady nášho referenda).

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.