Hox 29.01.2023 08:13 Zobraziť v diskusii

Re: Padlí andělé a historie lidstva

@Rusofil

Kniha Enocha jako celek není vůbec v souladu s tvojí interpretací, protože o čem je? Lidstvo se stalo nespravedlivým, Bůh očistil potopou zemi od nespravedlivých a od poškozeného genomu (od hybridů), je to proroctví o příchodu Ježíše, o tom že Bůh na konci času potrestá nespravedlivé, je tam popsáno narození Noe a události před potopou. V samotném textu se hovoří, že je to varování lidem na konci časů, aby chápali co se dělo před potopou a co se bude dít jednou zase. Je tam popsáno uvěznění padlých andělů a také to, že duše zabitých Nefilim (hybridů lidí a padlých andělů) budou bloudit po zemi, budou nazývané lidmi démoni (duše bez těla, z řečtiny) a budou neúnavně škodit lidem...

To co děláš ty a spoustu dalších výzkumníků na které se opíráš, spočívá v tom že napřed odmítnete to co je tam napsáno, ve stylu - "..ten text určitě neznamená to, co je tam napsáno, protože my na rozdíl od našich hloupých předků PŘECE VÍME, ŽE ANDĚLÉ NEEXISTUJÍ.." - a následně si tam promítnete vlastní smysl, který v textu není a nikdy nebyl. To nicméně není seriózní přístup a seriózní práce s texty.

Ano, dnes (posledních cca 1400 let) už andělé (z řeckého Angelos - posel) zjevným způsobem mezi lidmi nepůsobí. V minulosti byla situace jiná a všichni o existenci andělů a jejich zásazích věděli a nebrali to za nic zvláštního.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.