Lavazza 29.01.2023 19:38 Zobraziť v diskusii

Re: Zuzana Čaputová - (p)rezidentka

Tak nielen mne to prišlo zvlastne, https://ksbforum.info/discussion/comment/17483#Comment_17483, ale aj mnohým iným:

https://www.hlavnydennik.sk/2023/01/29/byvaly-nemecky-politik-slovenska-prezidentka-vyrobila-v-cesku-skandal

Prezidentka ako "prvý" gratulant

„Pán zvolený prezident, milí priatelia, myslím, že na svete nie sú dva národy, ktoré sú si tak blízke ako Česi a Slováci a práve táto ľudská blízkosť je vlastne dôvodom, prečo sa spolu tešíme pri každej veľkej chvíli. A voľba hlavy štátu nesporne takou veľkou chvíľou je,“ hovorila Čaputová priamo v štábe Pavla v pražskom Karlíne tesne po vyhlásení výsledkov českých prezidentských volieb.

Nedôstojné

"Najškandalóznejšiu udalosť českých prezidentských volieb vyrobila slovenská prezidentka Čaputová. Bol to jej príchod do volebného štábu Petra Pavla v Prahe. Z pohľadu dôstojnosti prezidentského úradu suverénneho štátu to bol poriadny trapas. Podľa protokolu tam nemala čo robiť,"upozorňuje Podolay a podotýka, že z Bratislavy vyrazila skôr, než sa objavili prvé výsledky..

Pozabudla, že je najvyšší ústavný činiteľ?

"Prezidentka republiky sa však nemôže správať ako fanúšik v puberte, len aby uvidela svoj nový idol prvá. Ako hlava štátu takýmto správaním zneuctila prezidentský úrad. Ona nie je zástupkyňou Progresívneho Slovenska ani slniečkárov bratislavskej kaviarne, ale najvyššou predstaviteľkou suverénneho štátu, ktorá ho reprezentuje ako celok," myslí si Podolay.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.