Lavazza 31.01.2023 07:59 Zobraziť v diskusii

Re: Správy zo Slovenska

Toto je skôr správa O Slovensku, pohľadom z Čiech:

https://www.hlavnespravy.sk/pohlad-z-ceska-na-slovensku-politicku-situaciu-chyba-uz-len-obcianska-vojna/3030026

Zakladateľ serveru novarepublika.online, český europoslanec za hnutie Svoboda a přímá demokracie, pôvodným povolaním psychiater, bývalý minister zdravotníctva ČR a bývalý riaditeľ Psychiatrickej liečebne v Bohniciach Ivan David (70) napísal článok o tom, ako naši susedia vidia dianie (nielen) na Slovensku (v origináli ho nájdete tu: https://www.novarepublika.online/2023/01/rad-a-poradek-ukrajinskeho-typu-se-siri-na-zapad).

Z článku:

Bývalý premiér SR Robert Fico na tlačovej konferencii konštatoval, že slovenská vláda, ktorá stratila dôveru v decembri, má zostať pri moci až do 30. septembra. Bývalý premiér Igor Matovič to otvorene vysvetlil tak, ako povedal doslova, že je treba toľko času, aby bolo možné posadiť do kriminálu predstaviteľov súčasnej opozície, aby sa nemohli uchádzať o zvolenie v predčasných voľbách.

Pomôcť majú vyšetrovatelia podobní ako tí, ktorí sú v súčasnosti sami predmetom vyšetrovania pre závažnú trestnú činnosť.

Tento zámer odvolanej, ale stále pôsobiacej vlády veľmi pripomína prax totalitných režimov, napríklad toho, ktorý v súčasnosti pôsobí na Ukrajine. Ide o kriminalizáciu politickej opozície, zákazy politických strán, prenasledovanie opozičných médií, šikanovanie občanov za pokusy o uplatňovanie demokratických slobôd atď. K tejto praxi patria aj vraždy a nasledovať môže občianska vojna…

Česká republika je o niečo viac na západ, ale uchránená od tohto trendu nie je. Je tu evidentné narušovanie slobodnej politickej súťaže strán a hnutí, zmanipulované voľby, zavádzanie cenzúry, protiústavná prax krytá súdmi, kriminalizácia slobodného vyjadrovania názorov a príprava systematického uplatňovania cenzúry pod zámienkou boja proti dezinformáciám. Je jasné, že toto všetko nie je samoúčelné, je to vykonávané ako príprava ďalších akcií, ktoré sa nemôžu verejnosti páčiť a s ktorými nemôže súhlasiť, ale má zostať bezmocná a umlčaná, bez opory v nezávislých médiách a opozičných politických subjektoch.

———
Ostáva len konštatovať, že asi toto tá pravá demokracia. Veď by ináč Uschi Leyen už niečo urobila sko napr. v prípade Orbána, však?

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.