Kaktus 03.02.2023 13:17 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z Anglie

Británie by ve válce s Ruskem vzdorovala jedno odpoledne, varuje generál

„Roky a roky škrtů sklady munice téměř vybílily a v případě bojů s Ruskem by střelivo došlo během jediného dne,“ citují servery The Daily Mail a The Sun penzionovaného vojenského velitele.

„Je to skutečně šokující, ale je to tak. A musíme s tím něco udělat. Léta úspor nás dovedla do stavu, kdy u některých typů klíčových zbraňových systémů by nám došly náboje za jedno rušné odpoledne,“ napsal vysloužilý generál v kritickém sloupku pro deník The Sun.

Britská armáda je podle Barronse oproti časům studené války asi poloviční. Tanky, obrněné vozy a dělostřelectvo jsou 30 let staré a to, co bylo bojeschopné, už Londýn poslal na Ukrajinu.

Tankovou munici a dělostřelecké granáty, které nyní Londýn posílá na východní frontu do boje s Ruskem, podle zjištění Sunu Britové nakupují na trzích v jižní Asii. Munici pro jediný den bojů ukrajinské armády, podle vojenského think-tanku RUSI asi 6 tisíc kusů těžké munice, by britský zbrojařský koncern BAE vyráběl celý rok.

Británie by ale patrně měla vážné potíže i v případě, že by se měla bránit na vlastním území. Podle zjištění serveru The Daily Mail nedisponuje bojeschopným dělostřelectvem. Všechny funkční samohybné dělostřelecké zbraně AS90 totiž poskytla Ukrajině.

O tom, že situace ve zbytku Evropy nebude nějak zásadně lepší, svědčí podle Barronse to, že Británie vydává na obranu více než jednotlivé země Evropské unie.

https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-britanie-by-ve-valce-s-ruskem-vzdorovala-jedno-odpoledne-varuje-general-40421927

Pozn:
No sice novinky, ale podstatu to vystihuje, stejně jako to, že Anglii je vlastní armáda, dalo by se říci k ničemu - nikdy v historii neměla v úmyslu válčit na vlastním území. Ostrov o rozloze Anglie prohrál v momentě, kdy se válka na jeho území dostane. Proto je pro ni NATO životně důležité - musí mít dost idiotů, které strčí před sebe, aby se za nimi chránila. Dnes už ale není potřeba vypravit plachetnici s vojáky. Ruské bombardéry by možná ani nemuseli překročit hranici RF, aby zasáhly Anglii, byť jen konvenčními zbraněmi.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.