Rusofil 05.02.2023 07:29 Zobraziť v diskusii

Re: Padlí andělé a historie lidstva

Hox povedal/-a: Kromě toho, "hyper" neznamená v řečtině "velký" ale "přes", "za".

Já nemluvil o Řečtině, ale o Ruštině. Ale i tak HyperMarket znamená co? Velký obchod, nebo "Za Obchodem", nebo "Přes obchod"?
Já za základ vzal ruské slovo Borei, kde i dnes znamená severní vítr. Jinak všechna slova, která uvádíš a připouštíš, že jsou od praslovanského kořene "bor" mají prakticky stejný význam. S tím nemám absolutně problém. Problém ve tvém výkladu mám s tím kořenem "bor". Nevysvětlil si, odkud se vzal.
Já jsem si jistý, že slovo "borec" je od národnosti, tedy borejec, obyvatel krajiny severních větrů, borejů. Těším se na tvé vysvětlení.
PS: Ještě poznámka, nechci tě urazit, ale dávat mi sem odkazy na stránku, od anonymního autora, který nemá ani ánung o Ruštině, je pod tvoji úroveň. Hlavně, když autor by "si jen tipoval", jak se sám vyjadřuje. Takže neví jistě, jen tipuje. Kdyby si byl jistý, asi by se nestyděl uvést i své jméno.
Já beru za jediný správný názor tvoření Ruských slov, z Ruské školy Ruského jazyka, a ne z Německé školy Ruského jazyka. Protože současná lingvistika je postavená na Německé škole. Tím by ti mělo být jasné, že tvůj odkaz je pro mě marginální.
Ruská škola Ruského jazyka je jediná, která nám dává o Ruštině istinný obraz. Je součástí Ruské geografické společnosti, v čele které stojí Putin a Šojgu.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.