Lavazza 07.02.2023 17:33 Zobraziť v diskusii

Re: Kauza Dráčik

Pán Viglassky píše Scholzovi:

https://www.hlavnespravy.sk/dusan-viglasky-alias-dracik-pise-otvoreny-list-olafovi-sholzovi-v-mene-slovenska/3037668

Na tzv. banery Dušana Víglaského alias Dráčika si naši čitatelia už zvykli. Kvôli jeho nekonformným názorom sa už hračkárstvo stalo terčom antikampane, dokonca aj u našich západných susedov za riekou Moravou, dostalo sa na zoznam konšpiračných webov, textami jeho majiteľa sa zaoberala polícia.

Tentokrát sa Dušan Víglaský rozhodol napísať otvorený list nemeckému kancelárovi Olafovi Scholzovi. Píše v mene Slovenska a podľa vlastných slov tak robí preto, že nemáme svojprávnu vládu a ústavných činiteľov:

Vážený pán kancelár Scholz!
Keďže sme aktuálne bez svojprávnej vlády a ústavných činiteľov, tak som sa rozhodol Vám napísať tento list za Slovensko.

V roku 1939 obsadili a okupovali Slovensko fašistické vojská imperialistického Nemecka. Ako každá vojna, aj táto priniesla slovenskému obyvateľstvu množstvo utrpenia, škôd, bolo napáchaných množstvo zverstiev a veľa ľudí zahynulo. Odpustiť môžeme, ale zabudnúť nesmieme. Chceme však s Nemeckom udržiavať priateľské vzťahy.

V roku 2022 nás obsadili vojská imperialistického západu a opäť proti vôli drvivej väčšiny obyvateľstva. Nejaký súhlas kolaborantov, tak ako v roku 1939, nie je dôležitý. Je to proti vôli ľudu, násilne, totalitne, fašisticky.

Nechceme tu vojská. Nechceme viesť proti nikomu vojnu. Nechceme tu hrdzavé tanky. Nechceme sa stať opäť obeťou imperialistických fanatikov.

Chceme mier.

Vaša predchodkyňa pani Merkelová vyhlásila, že nikto nemal v pláne trvať na plnení a plniť Minské mierové dohovory. Aj keby to nepovedala, tak nám to bolo a je všetkým jasné. Miesto plnenia dohôd prebiehala príprava na vojnu. Na tretiu vojnu v priebehu 100 rokov? Nepoučili sme sa? Množstvo Nemcov si vojnu neželá. Neželá si ju celá civilizovaná Európa.

Pomôžte prosím ukončiť túto falošnú frašku. Pomôžte sňať zo Slovenska bremeno okupácie. Ukážme svetu, že krvavá história sa nemusí opakovať a že ľudstvo sa stalo civilizovaným.

S pozdravom, Dušan Víglaský

——-
Za mna určite veľký like.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.