Lavazza 08.02.2023 11:37 Zobraziť v diskusii

Re: Kajúcnik, NAKA, polícia, Špeciálna prokuratúra, Špeciálny súd, GP, ÚS, súdy, MS SR

Pamätáte si zásah na Okresnom súde, kde si Naka v rozpore s Tresnym poriadkom a ostanými právnymi predpismi prišla pre spis?

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/625477-razia-na-bratislavskom-sude-co-je-v-utajovanej-prilohe-spisu-o-kajucnikoch/

Predseda súdu spis nevydal a Ykolíkova ho odvolala. Tu je pokračovanie príbehu:

https://plus7dni.pluska.sk/kauzy/karasovi-nepodarilo-vyzehlit-preslap-svojej-predchodkyne

Policajná inšpekcia aj bezpečnostný úrad dali za pravdu sudcom, ktorí odmietli vydať utajovanú prílohu.

Vzhľadom na vývoj udalostí chcel zvrátiť rozhodnutie svojej predchodkyne, ale ako sa hovorí, dostal košom. Minister spravodlivosti Viliam Karas nepochodil v presviedčaní bývalého predsedu Okresného súdu Bratislava III Romana Fitta, aby prijal ponuku na opätovné menovanie do spomínanej funkcie. Rezortnému šéfovi zároveň oznámil, že neplánuje ani stiahnuť žalobu v súvislosti so svojim odvolaním.

Tú Fitt podal na ministerstvo spravodlivosti krátko potom, ako bol vlani začiatkom júna zbavený funkcie. Z pozície predsedu súdu ho odvolala vtedajšia ministerka Mária Kolíková, pretože podľa jej názoru, manažérsky nezvládol zákrok elity z NAKA, ktorá si na súd prišla po jeden konkrétny spis.

Nedotknuteľní kajúcnici
Týkal sa prípadu dvoch takzvaných kajúcnikov Ľudovíta Makóa a Borisa Beňu, ktorí mali krivo svedčiť proti exriaditeľovi SIS Vladimírovi Pčolinskému. Spis obsahoval aj utajenú prílohu a práve o tú sa na Fittovom súde zviedol doslova boj.

——-
Správne pán sudca, treba ist na koreň tejto bande a nedať sa uplatiť..

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.