Sergio 08.02.2023 17:41 Zobraziť v diskusii

Re: Konzultácia EU - názor občanov EU je dôležitý

[Súlad Presne tak. Ak je niečo znárodnené, vlastní to náš národ,...

a o nasledujúcej skutočnosti, ste/sme takmer určite nikde nečítali a nepočuli. A ak tak veeeľmi tichúčko :
... práve preto, aby bol vlastníkom ŠTÁT, teda aby sa mohlo v budúcnosti PRIVATIZOVAŤ (teda aby si tí ktorí rozbili socialistické zriadenie ČSSR, aby si mohli za svoju zradcovskú a rozbíjačskú činnosť zobrať judášovu odmenu! - TOTO bola ich motivácia a odmena), bol v roku 1988 schválený zákon o štátnom podniku ktorým sa zmenili NÁRODNÉ podniky na ŠTÁTNE podniky (https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1988/88/19880701.html). Ak by ste/sme zisťovali KTO a na KOHO popud daný zákon vypracoval, dopátrali by ste sa k ľuďom, ktorí stoja za tzv. “privatizáciami” a celkovo akože revolúciou :D ...a možno by sme zistili, že nie tak úplne malichernú úlohu v danom procese zohrávali mená ako Štrougal, Lorenc...
Národné sa totiž NEDÁ predať, nie je konkrétna osoba ktorá by podpísalatzv. kúpno predajnú zmluvu. Národ nikomu nepreviedol svoje vlastnícke práva a ani nikoho možnosťou previesť tieto práva, nepoveril. Teda aspoň ja o tom neviem, ale ak niekto ma iné vedomosti opravte ma prosím. Štát je a BOL iba SPRÁVCOM národného majetku. Ako zo samotného slova !správca! vyplýva štát nikdy nič nevlastnil iba spravoval a teda nemohol ani nič predávať.
(viď. Ústava ČSSR https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1960/100/19600711.html cit:.
Čl. 8
(2)
Národným majetkom sú najmä: nerastné bohatstvo a základné zdroje energie; základný lesný fond, vodné toky a prírodné liečivé zdroje; prostriedky priemyselnej výroby, hromadnej dopravy a spojov; peňažné a poisťovacie ústavy; rozhlas, televízia a film, ďalej aj najdôležitejšie spoločenské zariadenia, ako zariadenia zdravotnícke, školy a vedecké ústavy. **
(3)
Pôda združená na spoločné družstevné hospodárenie je v spoločenskom **užívaní
jednotných roľníckych družstiev.
Čl. 11
(1)
Štát zriaďuje hospodárske organizácie, najmä národné podniky, ktorým zveruje časti národného majetku do správy ako samostatným právnickým osobám. )

P.S. vnímavejší určite postrehli aj možné budúce problémy vyplývajúce z vyššie uvedeného pre tzv. privatizérov. Všetko ale závisí od budúceho vývoja ,samozrejme v prvom a neposlednom rade nielen u nás.
Ak niekto z čitateľov počúva Хазина: aj práve preto, z vyššie uvedeného dôvodu, Chazin, tak často hovorí vo svojich videách o... легализаци собственности... legalizácii vlastníckych vzťahov, teda oprávnenosti (aké krásne mnohoúrovňové slovo :) ) svojvoľne nakladať s majetkom ktorý tzv. užívam..

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.