Lavazza 09.02.2023 09:09 Zobraziť v diskusii

Re: Zemetrasenie v Turecku a Sýrii

A aby toho nebolo malo, jedna z najväčších demokracii sa opäť vyznamenala

https://cz24.news/cely-svet-je-doslova-nasiaknuty-zlobou-a-zlocinmi-usa-mzv-syrie-americke-sankcie-brania-likvidacii-nasledkov-zemetrasenia/

SÝRIA/USA: Ekonomické sankcie uvalené Washingtonom na Sýriu sťažujú odstraňovanie následkov ničivého zemetrasenia v krajine.

Damask tak vyvrátil tvrdenia amerických predstaviteľov, že sankcie voči Sýrii nezasahujú do poskytovania humanitárnej pomoci.

"Predstavitelia americkej administratívy pokračujú v pokusoch o zavádzanie medzinárodného spoločenstva tvrdením, že 'Cézarov zákon' a sankcie nezasahujú do poskytovania naliehavej humanitárnej pomoci syrskému ľudu," píše sa vo vyhlásení.
Ministerstvo poznamenalo, že občania krajiny, ktorí čelia tejto tragédii, sú nútení odpratávať trosky rukami.

"Používajú najjednoduchšie nástroje, pretože potrebné vybavenie nemajú k dispozícii kvôli sankciám USA," upozornilo ministerstvo.
Syrský minister zahraničných vecí Fajsal Mikdad tiež upozornil, že sankcie voči krajine prehlbujú katastrofu, ktorá krajinu zasiahla v podobe zemetrasenia. Vo vysielaní televíznej stanice „Al Mayadeen“ pripomenul, že situáciu ešte viac komplikuje skutočnosť, že Sýria je v ťažkých podmienkách v boji proti terorizmu a tým, ktorí ho podporujú.

Mikdad podiakoval všetkým krajinám, ktoré vyslali do Sýrie záchranárov a humanitárnu pomoc. Poznamenal, že vláda vynakladá maximálne úsilie na odstránenie následkov katastrofy a na podporu obetí, no potrebuje pomoc.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.