JankA 09.02.2023 10:59 Zobraziť v diskusii

Re: Kajúcnik, NAKA, polícia, Špeciálna prokuratúra, Špeciálny súd, GP, ÚS, súdy, MS SR

Kajúcnik Imrecze dostal podmienku a peňažný trest 202-tisíc eur

Špecializovaný trestný súd v Pezinku schválil pre Františka Imreczeho dohodu o vine a treste. Bývalý prezident Finančnej správy za priznanie tak vyviazne zo svojich korupčných prípadov s päťročnou podmienkou a peňažným trestom 202-tisíc eur.

Pojednávanie sa začalo s miernym oneskorením. Ráno o siedmej bola totiž súdu doručená žiadosť Miroslava Výboha o neschválenie Imreczeho dohody. Jeho právnici v ňom argumentujú aj rozhodnutím českého ústavného súdu. Ten vlani konštatoval v prípade podobnom tomu Imreczeho, že došlo k porušeniu práva na obhajobu.

Samosudkyňa Pamela Záleská sa však týmto návrhom odmietla zaoberať. Odôvodnila to tým, že Výboh nie je stranou tohto konania.

Prokurátor Ondrej Repa preto následne prečítal návrh dohody o vine a treste. Za tri korupčné skutky prokurátor Imreczemu navrhoval trojročný podmienečný trest s päťročnou skúšobnou dobou a peňažný trest vo výške 202-tisíc eur.

Sudkyňa však vyjadrila pochybnosti. Okrem zákazu stretávania sa s bývalými spolupáchateľmi žiadala aj zákaz elektronickej a inej komunikácie. S výškou trestu problém nemala. Tiež žiadala, aby sa Imrecze zúčastnil na pojednávaní trestného činu korupcie ako aj vzdelávacieho programu proti korupcii.

Na pojednávaní bol Imrecze aj osobne. Pred rozhodnutím nechcel svoje očakávania komentovať.

Na súde bol aj právny tím Miroslava Výboha, ktorého tiež Imrecze usvedčuje z korupcie. Chcel sa súdu pýtať, ako sa prokuratúra vysporiadala so škodou, ktorú Imrecze spôsobil ako aj na ďalšie výhody, ktoré za spoluprácu s políciou a usvedčovanie ďalších obvinených získal.

takto sa to robí, do psej matere :/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.