Milo 09.02.2023 18:10 Zobraziť v diskusii

Re: Africké pohanství "vodun"

Vnímam to tak, že misionári (poväčšine jezuiti) ako vyslanci "civilizácie" boli v tých rokoch niečo ako Sorošove neziskovky dnes - nástroje na šírenie propagandy a západných hodnôt. Správy druhu, ako je citovaná v článku, vytvárali pre čitateľa v civilizovanej Európe ospravedlnenie za prebiehajuce a budúce vykorisťovanie Afriky a dobrý pocit, že otrokárstvo a likvidácia domorodých kmeňov v Afrike sú vlastne bohumilá činnosť. A mali za následok milióny mŕtvych Afričanov...

V Benine je, zdá sa, aspoň všetkým zúčastneným jasné, že prevádzkujú satanistické magické rituály. A čo sa deje inde?

Židovský sviatok Jom Kippur sa v ortodoxných židovských komunitách dodnes oslavuje zaklínaním, pričom nad hlavou zaklínaného sa točí živým kurčaťom, ktoré je následne rituálne zabité.


V predvečer Dňa zmierenia Jom Kippur, najvyššieho židovského sviatku, sa medzi tisíckami ortodoxných Židov praktizuje obeta odčinenia nazývaná “bitie Kappores". Ide o krúženie živým kuraťom okolo hlavy a trikrát zopakovanie: "Toto je môj zástupca. Toto je môj vysloboditeľ. Toto je moje odčinenie." Kapparot znamená odpustenie, rituál má za cieľ preniesť hriechy uplynulého roka na kurča.

Moslimský najväčší sviatok sa nazýva Sviatok Obete. Každý moslim, ktorý si to môže dovoliť, by mal obetovať svojmu bohu zviera.

Na tento rituál (nazývaný aj kóšerovanie alebo halalovanie - podľa toho či ide o židov alebo moslimov) sa často používajú ovce alebo kozy. Zvieraťu sa zaviažu oči a položí sa tak, aby jeho hlava smerovala k Mekke. Potom sa zvieraťu prereže hlavná tepna a zavesí sa za zadné nohy. To umožňuje odtok krvi z tela zvieraťa. Ovca alebo koza sa pri rituáli neznecitlivuje.
Zdôvodnenie:
Keď veriaci moslim usmrtí zviera, pripomína si, ako Ibrahím a Ismá'il trpezlivo plnili príkazy Alláha a obetovali svoj vlastný život (v prípade Ismá'íla) a životy svojich synov (v prípade Ibrahíma) - ako obetu pre Alláha Vznešeného. Keď si to veriaci moslim pripomína, snaží sa ísť v ich šľapajach.

Potom tu máme masové obete zvierat u hinduistov (200.000 byvolov, vtákov, oviec a kôz za dva dni na počesť bohyne Gadhimai...)

I dnešná kresťanská cirkev používa symbolické obete za účelom "odpustenia", všetký jej rituály sú druhom mágie. Každoročné zabíjanie státisícov jahniat k Veľkej noci (a ešte aj ten napečený "baránok" na veľkonočnom stole) je tiež rituálnou obeťou - bez toho, aby si to väčšina ľudí uvedomovala.

Zoznam dnes praktizovaných (obetných) rituálov je dlhý. A tieto príklady obsahujú "iba" obete zvierat...

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.