Kaktus 10.02.2023 08:45 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z USA

Kevin McCarthy - zastávající funkci house speaker - což je mluvčí, ale zdá se mi divné, že by to byl mluvčí bílého domu, s takhle opačným názorem...

Promlouvá k médiím ohledně dlohového stropu. Bohužel nejsou tam titulky, nicméně podává to tak, aby to pochopil i obyčejný američan. Říká, že demokrati se chovají jako puberťák s kreditní kartou ( v reálu se jedná o vydržování globální agendy dle západního modelu a jejich nástrojů) bez limitu. Že je třeba dluhy zaplatit (což bez odhození globální agendy a bretton-woodu není možné) a zavést limit, aby se takové utrácení nemohlo opakovat. Dále pronáší astronomické cifry ohledně dluhu a upozorňuje, že dluh souvisí s inflací a že dolary se tisknou ze vzduchu - nemají žádnou hodnotu. Vyhrazuje se i vůči extrémnímu chrlení kreditních karet, které dluh (inflaci?) ještě zhoršují. Patrně jde o digitální dolar vs. fyzická měna.

Co tím vším chci říct - je patrné extrémní tření ohledně dluhového stropu, který stále nebyl navýšen. Kolektivní Biden a demokrati trvají na bezpodmínečném navýšení stropu. Republikání vyžadují podle všeho masivní škrty, které značně eliminují globální agendu. Další vydržování globalizace dle západního modelu - na základě Bretton-Woodského systému není možné. Je to důvod, proč se tak hrozně ve všem tlačí na pilu. Už není čas. Globalizace podle západního modelu žere USA rychhleji než ostatní. Tudíž jestli hlavní konkurenti nebudou alespoň poškození válkou, stačí těmto konkurentům jen vyčkat. Těm komu zvoní hrana jsou transnacionální bankéři. Ti jediní potřebují válku, aby ostatní položili dřív, než padnou oni. Nikdo jiný ji nepotřebuje (krom nepříčetných mopslů a pohrobků jejich systému).

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.