Hox 11.02.2023 05:30 Zobraziť v diskusii

Re: Africké pohanství "vodun"

Milo povedal/-a: V mojom texte je to jednoznačne napísané čo si o kresťanskej propagande myslím. A nespochybnil som jeho popis, to si tam našiel Ty.

Pokud je ten popis pravdivý, pak to není propaganda. Navíc neexistuje žádná indicie, že někdy byl na propagandu použit, byl to soukromý dopis který našel o dvě století někdo v archivu.

Milo povedal/-a: Hox, toto je čo? Kde je ešte raz ten principiálny rozdiel? V tom, keď žid obetuje Jahvemu zviera, aby vykúpil svoje spáchané hriechy a v tom, keď pohan obetuje zviera za lepśiu úrodu? Chceš merať zakrivenie uhorky?

Rozdíl je v tom, že pokud někdo zakope dítě zaživa pro dobrou úrodu, nebo utopí pro dobrý rybolov, nebo pohřbí pod základy domu pro magickou ochranu, tak je to uctívání satana a smrtelný hřích, a daný člověk který to dělá se nachází v koordinátech satanistického kultu nebo kultu uctívání démonů, což je zprostředovaně to samé.

Pokud si pozorně přečteš Starý zákon, zjistíš že Izraelité dostali za úkol vyhladit Kanáán mimo jiné i proto, aby se tam přestaly dít tyto satanistické situály, kanáánci třeba běžně upalovali vlastní děti jako oběti "bohům", říkalo se tomu "nechat projít ohněm".

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.