Rusofil 11.02.2023 16:28 Zobraziť v diskusii

Re: Africké pohanství "vodun"

Ještě jednou bych se chtěl vrátit k článku, který zveřejnil Hox ve vláknu Africké pohanství "vodun" , týkající se lidských obětí u Slovanů.
V tom článku se mluví o tom, že autorem je Ahmed Ibn Fadlan a že popisuje rituál Anděla smrti u Slovanů.
Tedy jeden a tentýž autor, jeden a tentýž rituál, ale jednou se píše o Vikinzích a podruhé o Slovanech. Jak k této záměně došlo popisuji níže. Právě Normanské teorie má v tom "prsty"

Když se podíváte na odkaz, který jsem uvedl já, mluví se tam o tomtéž autoru, tedy Ahmedu Ibn Fadlanu, popisuje tam tentýž rituál, ale je uváděno, že je to rituál Vikingů.
Úryvek:
"Zato Ibn Fadlan měl zájem na popsání jiné kultury velmi informativním způsobem, což se dnes archeologům a dalším odborníkům skutečně hodí...
Vikinské pohřby byly z pravidla provázeny obětováním zvířat, ale v případě významných mužů docházelo i na lidské oběti. Těmi byly ženy – otrokyně. Pohled na obětování otrokyň je rozhodně dvojí. Samozřejmě z dnešního podhledu nejde o akceptovatelný akt a žena, jež měla sexuální styk se všemi významnými muži, následně byla opita a opět měla intimní styk s dalšími muži, není z dnešního pohledu nic jiného než masově zneužitá a následně zavražděná.
Andělem smrti nazval Ibn Fadlan jinou ženu, která se účastnila rituálního pohřbu vážených členů kmene. Byla to starší žena, které pomáhaly i její dcery. Tato žena „anděl smrti“ přijala od otrokyně šperky a společně s dcerami odvedla otrokyni na loď. Tam již spočíval do nových a velmi drahých šatů oděný zemřelý, obklopený dary, potravinami i obětovanými zvířaty. Na lodi vypila otrokyně velké množství alkoholu, pěla písně, a ještě několikrát měla styk místními vikingy před tím, než ji anděl smrti omotala provaz okolo krku. Ten drželi na koncích muži a ona otrokyni poté bodla do hrudníku."

Celý článek tady: https://www.dotyk.cz/magazin/andel-smrti-vikingove-30000315.html

Zde máme názorný příklad, jak dochází k falšování dějin.
Tedy, lidské oběti přinášeli Vikingové. Podle Normanské teorie, Německých badatelů, byli Slované - Rusové (Varjagové) vlastně Vikingové, a tedy Slované přinášeli lidské oběti.
Chápete? Jen tím, že tvrdí, že Rusové jsou Vikingové se přesunuly lidské oběti z Vikingů, na Slovany.

No a pak již v článku, kterého fotku nám tady Hox zveřejnil stačilo zaměnit Vikingové za Slované a falšování dějin bylo dokonáno. Výsledek? Slované používaly lidské oběti. Tak jednoduché to je. Můžete si to sami porovnat.

Fotka Hoxova článku
https://ksbforum.info/uploads/editor/vz/cqvrcdvawrah.png
https://ksbforum.info/uploads/editor/o0/xq1k7jasqkrx.png

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.