Lavazza 12.02.2023 22:12 Zobraziť v diskusii

Re: Kajúcnik, NAKA, polícia, Špeciálna prokuratúra, Špeciálny súd, GP, ÚS, súdy, MS SR

Stav právneho štátu (žiaľ nie materiálneho):

Kto zastaví sudcu Klimenta?
Predtým, než obrátime list a začneme ďalší týždeň, chcela by som sa ešte povenovať tohto-týždňovému verejnému zasadnutiu (VZ) na NS SR v kauze obvineného expolicajta Kučerku, t.č. v v Bosne, kde prebieha extradičné a azylové konanie.

Na VZ samotnom, v neprítomnosti obvineného by nebolo nič zvláštne do momentu, keď sudca Kliment chytil hysterický záchvat po prednese obhajoby Mariána Kučerku, Martina Bezáka, a to až to takej miery, že sa mu vyhrážal poriadkovou pokutou v prípade že bude poskytovať mediálne vyjadrenia!!
A čo bolo ešte smutnejšie, prokurátor ÚŠP Harkabus mu v tomto nechutnom nedemokratickom a protiprávnom lynči asistoval.

Poriadková pokuta obhajobe za vyslovenie názoru na verejnosti?? WTF, to kde sme? Chceme tu mať fašistický tribunál? Bude to riešiť Mazák s Javorčíkovou na Súdnej rade, alebo budú naďalej disciplinárne riešiť sudcov za ich názor ako v prípade sudcu OS Ba2 Patrika Števíka, ktorý vyzval listom prezidentku na zmierlivé konanie a rétoriku?

To, že sudca Kliment nerešpektoval nález ÚS o práve na osobnú slobodu a práve na zákonného sudcu (nevylúčení sa sudcu Klimenta kvôli prokurátorovi ÚŠP Repovi), čo môže viesť u občanov v stratu dôvery v spravodlivosť, a odvolával sa na nález NS SR, bol už len smutný detail.
Odvolávať sa na par 70 TP, ktorý je určený na úplne ine veci, je tiež už len detail.
(§ 70 Poriadková pokuta
(1)
Kto napriek predchádzajúcemu napomenutiu ruší konanie alebo kto sa voči súdu, prokurátorovi, alebo policajtovi správa urážlivo, alebo kto bez dostatočného ospravedlnenia neposlúchne príkaz, alebo nevyhovie výzve alebo predvolaniu podľa tohto zákona, toho môže sudca a v prípravnom konaní prokurátor alebo policajt potrestať poriadkovou pokutou do 1 650 eur; ak ide o právnickú osobu, až do 16 590 eur. Na možnosť uloženia poriadkovej pokuty musia byť dotknuté osoby vopred upozornené.

Čo nie je detail, je že o týchto veciach absolútne žiadne z médií neinformovalo, aj keď ich tam bolo požehnane.

https://t.me/mimisramova/1233


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.