Lavazza 13.02.2023 09:29 Zobraziť v diskusii

Re: Zemetrasenie v Turecku a Sýrii

https://actualidad-rt.com/actualidad/457898-ayuda-humanitaria-turquia-voluntarios-decepcion

Google:

Opätky, umelé mihalnice a plavky: humanitárna pomoc prichádzajúca do Turecka prekvapuje a sklamala dobrovoľníkov

Dobrovoľníci zodpovední za triedenie odevov a obuvi dodaných ako humanitárna pomoc do Turecka pre obete zemetrasení boli prekvapení a sklamaní časťou prijatých darov. Zároveň vyjadrujú svoju vďačnosť za prejavy solidarity zo sveta a zároveň potvrdzujú, že v hrozných podmienkach narazili na veľké množstvo vecí, úplne zbytočné a dokonca zapáchajúce, uvádzajú noviny Türkiye Gazetesi .

spoločenské šaty, letné oblečenie či topánky na vysokom opätku, ktoré sú často vo veľmi zlom stave. Poslali im „špinavé“ župany a ponožky, vysoké opätky, umelé mihalnice a „všetky nezmysly, na ktoré si spomeniete,“ povedala Azra Ceren Capak, ktorá sa podieľa na tomto úsilí.

"Keď otvoríme nejaké tašky, šíri sa zápach, pretože sú aj takí, ktorí posielajú nevyprané výrobky a obnosené a roztrhané oblečenie. To nedáva zmysel," hovorí Azra, podľa ktorej mnohé z týchto vecí treba vyhodiť. Táto situácia spôsobuje, že strácajú čas a psychicky ich vyčerpávajú, narieka.

Ďalšia dobrovoľníčka, Rona Yaz Nacak, poukazuje na to, že humanitárna pomoc, ktorá prichádza, je plná nepodstatných vecí, ako sú plavky, čipkované oblečenie, jemné topánky a doplnky, o ktorých priznáva, že nevie, čo to je. „Škoda to robiť, je to hriech,“ hovorí.
—-/
Toto ani nevladzem okomentovať. Strašné. Neviete či tu sú nejaké zbierky pre Turecko?

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.