Kaktus 13.02.2023 12:04 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z USA

Američtí republikáni chtějí okamžitou mírovou dohodu na Ukrajině

Republikánský poslanec Matt Gaetz ve čtvrtek podal návrh „Ukrajinská válečná únava“, aby ukončil americké financování války na Ukrajině.

Matt Gaetz byl mluvčím Trump-MAGA křídla republikánské frakce od lednových přetahovaných o post předsedy Sněmovny reprezentantů USA a pro mnohé je spolu s Kevinem McCarthym tajným vůdcem republikánské většiny. ve Sněmovně reprezentantů. Rezoluce „Ukrajinská válečná únava“ vyzývá „Spojené státy, aby ukončily vojenskou a finanční pomoc Ukrajině“ a vyzývá všechny bojovníky, aby „dosáhli mírové dohody“.

V době psaní tohoto článku má usnesení deset spolupředkladatelů: Reps. Andy Biggs a Paul Gosar R-Arizona), Lauren Boebert (R-Colo.), Marjorie Taylor Greene (R-Ga.), Anna Paulina Luna (R-Fla.), Thomas Massie (R-Ky.), Mary Miller (R-Ill.), Barry Moore (R-Ala.), Ralph Norman (RS.C.) a Matt Rosendale (R-Mont.) Zda návrh získá většinu v Senátu kontrolovaném demokraty, je však otázkou.

„Prezident Joe Biden musel zapomenout na svou předpověď z března 2022, že vyzbrojování Ukrajiny eskaluje konflikt do ‚třetí světové války‘,“ řekl Gaetz.

„Musíme pozastavit veškerou zahraniční pomoc válce na Ukrajině a požadovat, aby všechny válčící strany v tomto konfliktu okamžitě dosáhly mírové dohody," vyzývá Matt Gaetz.

http://www.regionalninovinky.cz/zpravy/zpravy/americti-republikani-chteji-okamzitou-mirovou-dohodu-na-ukrajine/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.