Rusofil 13.02.2023 23:18 Zobraziť v diskusii

Re: Slovanstvo a védizmus

@dum povedal/-a:
Varjagsko-rusko-slovanské otázky, hypotézy a teórie. Zaujímavé čítanie. Keďže sa jedná o históriu starú max. niekoľko tisíc rokov a mňa zaujíma história nielen popotopného ale aj predpotopného ľudstva aj človečenstva+ božstiev, bytostí a entít celého času pádu ktorý odhadujem na milióny rokov + ďalšie milióny ešte aj doby pred pádom- tak pre mňa je to príliš krátky a zúžený rozsah histórie. Prípadná genetická príbuznosť napr. Rusov či Slovanov (v článku aj to niekto oddeľuje) napr. s hyperborejčanmi či potomkami bohov alebo s bohmi , výtvormi bohov či inoplaneťáncov sa už dotýka hlavných okruhov mojich záujmov, poznávania a téz. https://mpudm.ru/sk/history/varyagi-gde-oni-zhili-varyagi-kto-oni-rus---varyagi-iz-povesti-vremennyh/ (spomínajú sa aj védy takže sme v téme)

Ten článek, na který si dal odkaz je pěkný guláš. Kromě jiného je tam zmatečný překlad "Povesti vremenných let".
Pokud tě toto téma zajímá, dávám sem dokument se zevrubným zkoumáním a také pohled do originálu "Povesti vremenných let", kde figuruje i překladatelka starých spisů. Například, slovo "nariady" se mylně překládá ve smyslu, že je to velká země, ale nariady (pořádku), tam není, z čehož se vyvozuje, že proto byl Rjurik pozván. Slova "nariad" ale znamenalo něco úplně jiného.
Vystupuje tam i Anatolij Kljosov, který dokázal, že se v Rusku vůbec nevyskytují severské haploskupiny. Tj, pokud by Rus založili normané (vikingové), musela by se jejich DNA v Rusku vyskytovat ve velkém množství, ale není tomu tak. Slovo Varjag, pochází od slova "vařit", tedy Varjagy = Vařiči.
Mnohem víc šokujících detailů ve videu

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.