Lavazza 14.02.2023 05:31 Zobraziť v diskusii

Re: Ekologická pohroma v Ohiu

Už aj Peto Weis:

Čím odlákaš pozornosť od ekologickej katastrofy obrovských rozmerov? No predsa naháňaním balónov a ufónov...

https://www.zerohedge.com/political/ohios-apocalyptic-chemical-disaster-rages

Len tak pre zaujímavosť, v novembri mal v kinách premiéru film White Noise o... tadá - havárii vlaku s chemikáliami, po ktorej sa vďaka požiaru cisterien začal krajinou šíriť toxický mrak..

Vyberam z článku len výcuc, sú tam tiež info, čo som uviedla vyššie, prekladá Google:

Svedectvo od Holzera, Schwarzwaeldera a ďalších vykresľuje diametrálne odlišný obraz ako oficiálny príbeh ušitý na mieru úradníkmi, ktorí ubezpečili obyvateľov, že situácia je pod kontrolou. Zlá kvalita ovzdušia predstavuje krátkodobé a dlhodobé zdravotné riziká pre verejnosť vzhľadom na karcinogénne účinky chemikálií. Karcinogény ako vinylchlorid môžu podľa Kevina Crista, profesora chemického a biomolekulového inžinierstva, ktorý pôsobí aj ako riaditeľ Centra kvality vzduchu na Ohio University, spôsobiť rakovinu v orgánoch vrátane pečene.

Hoci úradníci zodpovední za reakciu na núdzovú situáciu použili techniky, ako je modelovanie rozptylu, aby vypočítali a znížili riziko vzdušných chemikálií, chemikálie vydávané po vykoľajení predstavujú ďalšie významné riziká kontaminácie. Chemikálie sa tiež vyliali do rieky Ohio smerom k Západnej Virgínii, čo prinútilo predstaviteľov susedného štátu zastaviť výrobu vody v oblasti a obrátiť sa na alternatívne zdroje zásobovania vodou. Kontaminácia pôdy je ďalším významným rizikom, ktoré úradníkov unavuje zo širších dôsledkov ovplyvňujúcich verejné zdravie, než aké sú spojené so samotným znečistením ovzdušia.

———

Je to strašné. Stew Peters a ini komentátori to označujú ako tragédiu podobnú Černobylu.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.