Lavazza 14.02.2023 08:29 Zobraziť v diskusii

Re: Správy zo Slovenska

https://www.aktuality.sk/clanok/oaNdeEl/v-kosiciach-sa-zacal-ostry-strajk-elektricky-a-autobusy-nejazdia/

Do ostrého štrajku odborárov Dopravného podniku mesta Košice sa zapojilo takmer 100 percent vodičov.

KOŠICE: Električky a autobusy MHD dnes ráno v Košiciach nevyšli z garáží. Zamestnanci dopravného podniku vstúpili do neobmedzeného ostrého štrajku. Zabezpečená je iba doprava do železiarní a medzi oboma areálmi Univerzitnej nemocnice L. Pasteura.

Dopravný podnik ráno krátko po piatej hodine mimoriadne vypravil aj linku 52, ktorá jazdí zo zastávky Krásna a konečnú má pri nemocnici v Šaci. Informoval o tom na sociálnej sieti.

Do štrajku sa zapojilo 100 percent vodičov koľajovej dopravy, teda električiek a 95,6 percenta vodičov autobusovej dopravy,“ informoval Ivan Horváth, predseda základnej organizácia Vodičov mestskej hromadnej Dopravy pri košickom dopravnom podniku. Nemal ešte informácie, koľko ostatných zamestnancov - v údržbárskych a technickohospodárskych pozíciách – sa do štrajku zapojilo, známe to podľa neho bude v priebehu dňa.

Spoje do nemocnice a železiarní

Počas štrajku vypravili linku „H“, ktorá zabezpečuje dopravu cestujúcich do nemocnice na Triede SNP a na Rastislavovej ulici. Mimoriadna okružná linka premáva v 15-minútovom intervale na trase Staničné námestie - Železničná nemocnica - Nová nemocnica - Stará nemocnica - Staničné námestie.
———-
Konečne! Takéto niečo sa malo udiať už dávnejšie…. Napr v čase národného spárania.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.