Lavazza 14.02.2023 09:34 Zobraziť v diskusii

Re: Budú mať Migy podobný osud ako S-300?

ZetKačo v sobotu:

Dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) v súvislosti s otázkou poslania stíhačiek MiG-29 požiada o oficiálne stanovisko ústavných právnikov. Vyhlásil to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Tí majú posúdiť či je v kompetencii dočasne poverenej vlády poslať Ukrajine stíhačky.

„Na základe toho budeme konať. Treba posúdiť či vláda v poverení má na to kompetenciu alebo nie,“ priblížil. Na Ústavný súd sa podľa vlastných slov zatiaľ neplánuje obrátiť.

Heger plán dodať Ukrajine stíhačky obhajuje. Osobne ho o ne požiadal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na samite v Bruseli. Dočasne poverený premiér vtedy povedal, že Bratislava urobí maximum, aby požiadavke vyhovela. „Znova sa staviame na správnu stranu histórie,“ dodal.

https://spravy.rtvs.sk/2023/02/heger-ustavni-pravnici-preveria-ci-je-poskytnutie-stihaciek-ukrajine-v-kompetencii-tejto-vlady/

Tak komplexná stanovisko k tomuto poskytol Doc. Drgonec, link tu:

https://ksbforum.info/discussion/comment/18286#Comment_18286


Výborný je ten rozhovor, akurát ja neviem či Zetko a Lesklé čelo si, čo myslia. Dr. Drgonec povedal, že podľa neho sa táto vydarená dvojka pokúsi odpašovať Migy na Ukrajinu. Okrem majetkovej trestnej činnosti, by to hypoteticky mohlo byť aj trestný čin vlastizrady. Že prokurátúra by už mohla aj začať konať. Takže toto má niekoľko úrovní.

Dr. Drgonec vyjadril včera presvedčenie, že schôdza sa neotvorí. Schôdza sa neotvorila.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.