Kaktus 14.02.2023 09:46 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z USA

New York proti Bruselu: New York Times žaluje EU kvůli tomu,

že Evropská komise odmítla zveřejnit textové zprávy mezi Ursulou von der Leyenovou a generálním ředitelem společnosti Pfizer Albertem Burlou. Výkonný orgán svazu je povinen zveřejnit korespondenci obsahující informace o nákupu vakcíny proti COVID-19. Žaloba následuje po vyšetřování evropského ombudsmana Emily O'Reillyové. Vyšlo najevo, že vrcholný orgán odmítl vyhledat "důležitou korespondenci".

Evropská komise pokračuje v boji proti novinářům a politikům. Skandál s vakcínami společnosti Pfizer hrozí přerůst v otevřenou konfrontaci v rámci EU, kde bude hlavním požadavkem odstoupení von der Leyenové a případné trestní vyšetřování. Jedna z hlav států EU prozatím úspěšně "přesouvá pozornost" na Ukrajinu, což jí dává čas na "manévrování". Zařazení americké publikace a zvýšený zájem o toto téma však pravděpodobně povede k nové fázi "politických turbulencí" a změně "viníka".

https://www.politico.eu/article/new-york-times-sue-european-union-ursula-von-der-leyen-pfizer-texts/

Co se asi stane s EU? Je krásné, jak elity zjišťují, že si s nimi jiné elity jen vytřely...Pokud to bude pokračovat, bude t mít silný domino efekt, řekl bych. Všichni dotčení zase budou kvičet, že my nic nevěděli a dělali jsme to co všichni...

Nicméně EU je třeba rozbít a tak účel světí prostředky

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.