Lavazza 14.02.2023 20:56 Zobraziť v diskusii

Re: Kajúcnik, NAKA, polícia, Špeciálna prokuratúra, Špeciálny súd, GP, ÚS, súdy, MS SR

Lavazza povedal/-a: Tú Fitt podal na ministerstvo spravodlivosti krátko potom, ako bol vlani začiatkom júna zbavený funkcie. Z pozície predsedu súdu ho odvolala vtedajšia ministerka Mária Kolíková, pretože podľa jej názoru, manažérsky nezvládol zákrok elity z NAKA, ktorá si na súd prišla po jeden konkrétny spis

Príbeh má pokračovanie, z TG Mimi Šrámovej:

Matúš Šutaj Eštok: Hamran s Kolíkovou klamali o zásahu kukláčov

Dnes Súdna rada SR rozhodla, že sudcovia OS BA III postupovali správne, keď odmietli vydať Čurillovcom vyšetrovací spis s utajovanou prílohou aj napriek nátlaku, ktorí ozbrojenci vyvíjali na zamestnancov súdu. 

Dnes je jasné, že policajný prezident s politickými ambíciami Hamran opakovane klamal o nezákonnom zásahu.

Tiež je jasné, že exministerka Kolíková odvolala predsedu OS BA III Romana Fitta nezákonne a bez toho, aby počkala za rozhodnutím Súdnej rady SR.

“V každej slušnej krajine by po takomto verdikte prezident policajného zboru odišiel s hanbou, iba Štefan Hamran to neurobí, kým nepríde ten správny čas a neoznámi vstup do politiky.

Vyzývam preto oboch týchto zástancov nezákonností, aby sa verejne ospravedlnili slušným sudcom a ďalším zamestnancom OS BA III, ktorí sa rozhodli rešpektovať zákon aj napriek mocenskému zásahu silových zložiek do nezávislosti súdnictva.” povedal generálny manážér strany Matúš Šutaj Eštok.

Borisko zase hádže formu zrazu:

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.