Kancelar 16.02.2023 16:06 Zobraziť v diskusii

Re: Česká republika

Od Janecka z pivovaru Maly Janek (pan, ktory hlasno rebeloval pocas covidovania)

Internetový trh proti drahotě.
Ceny potravin a dalšího zboží drtí malé české firmy a občany České republiky. Je to důsledek chybějící konkurence a bohužel naše trhy převážně ovládají nadnárodní zahraniční korporace. Čeští pěstitelé nebo výrobci jsou plně odkázáni na zahraniční obchodní řetězce, které upřednostňují své zisky na úkor kvality.
Musíme se vzepřít této zlovůli a vysávání peněz z našich občanů a likvidaci našich českých podnikatelů. Je skoro nemožné se dostat s kvalitním českým potravinovým výrobkem do obchodní nadnárodní korporátní sítě, které zneužívají svého dominantního postavení na trhu v ČR.
Jako výrobci piva neseme také důsledky špatné zemědělské politiky našich vlád. Musíme se společně vzepřít a vytvořit internetový obchod, který umožní prodej zboží českých podnikatelů a zemědělců občanům ČR za objektivní výrobní ceny. Chceme těmto podnikatelům, kteří nemají svůj e-shop, kterým by se ani podobný systém ekonomicky nevyplatil poskytnou tržní prostor na www.trzniceprotidrahote.cz a to za manipulační poplatek 1% z prodaného zboží bez DPH.

Jak to funguje pro prodejce:
1. Prodejce (výrobce, zemědělec) vyplní dotazník, kde uvedete druh zboží a další informace https://forms.gle/HeuciC1T2YPtWJeFA
2. My ho umístíme na náš e-shop Tržnice proti drahotě
3. Při prodeji Vašeho zboží vám zprostředkujeme přepravu zboží např. se Zásilkovny, kterou hradí zákazník (kupující)
4. Po připsání financí za váš výrobek nebo zboží Vám zašleme přepravní štítek a zboží odnesete na svozové místo. V případě, že si zákazník vybere osobní odběr, zboží jen připravíte a předáte.

NAŠÍM CÍLEM JE, ABY SI OBČAN ČR MOHL ZAKOUPIT ZBOŽÍ OD ČESKÉHO VÝROBCE BEZ KORPORÁTNÍCH MARŽÍ. ŽÁDÁME VÁS, PŘEDEJTE TUTO INFORMACI ČESKÝM VÝROBCŮM, ZEMĚDĚLCŮM a dalším podnikatelům, kteří se nemohou dostat ke svým zákazníkům

Zatial tam nepredava nic okrem svojho piva, ale snad tato alebo podobna iniciativa prerazi.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.