Lavazza 16.02.2023 20:26 Zobraziť v diskusii

Re: Správy zo Slovenska

Slovensko nesplnilo základné podmienky pre čerpanie eurofondov na znižovanie chudoby. Vláda totiž pred svojim pádom nestihla schváliť Národnú koncepciu pre prevenciu a ukončovanie bezdomovectva, k čomu sa zaviazala. Chýba tiež aktualizovaný národný program rozvoja výchovy a vzdelávania. Ako prvý o zablokovaní eurofondov informoval portál Euractiv.

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) zablokovanie eurofondov popiera a argumentuje prvými zálohovými platbami v hodnote 200 miliónov eur, ktoré už prišli na rozbeh nových eurofondov z Programu Slovensko. Na tie však podľa eurokomisie základné podmienky nepotrebuje spĺňať. Ako uviedol Euractiv, zálohové platby sú jediný zdroj z eurofondov, na ktorý majú momentálne nárok aj Maďarsko a Poľsko.

MIRRI sľubuje, že splnenie základných podmienok nebude mať vplyv na prijímateľa. Pre obavy z ďalšieho čerpania eurofondov na sociálnu oblasť sa ministerka Veronika Remišová stretla aj so zástupcami Únie miest Slovenska (ÚMS).

https://www.aktuality.sk/clanok/yZBS7oy/neziskovky-sa-obavaju-ze-ludia-pridu-o-dostupne-byvanie-vlada-nesplnila-podmienky-na-cerpanie-eurofondov

———
To je určite nejaký hoax, veď Verca predsa neustále robí pre ľudí.

Ale teraz vážne - Ona je skrátka total nemožná. Tak fajn, čo pre Sk lepšie časť eurofondov pre našich ľudí alebo pre istotu žiadne, aj keď do Eu prispievame. Najvyšší čas ten chliev opustiť, potom by zaniklo aj potreba takejto parádny. Naco sa ona drala tam!?!!?

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.