Lavazza 18.02.2023 11:45 Zobraziť v diskusii

Re: Kajúcnik, NAKA, polícia, Špeciálna prokuratúra, Špeciálny súd, GP, ÚS, súdy, MS SR

Toto je akože výborne, keby ti neukazovali na nesmiernu hlúposť tých slušných lepsoludi z Olajna:

https://www.hlavnespravy.sk/chceli-zahrat-na-363-ale-ukazali-iba-svoju-tmucu-nevedomost/3049570

V súvislosti s podaním obžaloby na guvernéra Národnej banky Slovenska Ing. Petra Kažimíra pre prečin podplácania na Špecializovaný trestný súd, predseda výboru Národnej rady SR pre hospodárske záležitosti Peter Kremský vo FB statuse dňa 16. februára 2023 vyzval Ing. Petra Kažimíra na podanie demisie a taktiež uviedol: „ASI SA SPOLIEHA, ŽE HO ZASA ZACHRÁNI Mr. 363 – GENERÁLNY PROKURÁTOR ŽILINKA.“

Voči uvedenému tvrdeniu poslanca Národnej rady SR sa musím dôrazne ohradiť, píše v svojom statuse generálny prokurátor Maroš Žilinka, pretože ho považujem za absolútne NEKOREKTNÉ, NEODBORNÉ a vyslovené s jediným cieľom – pokračovať v BIČOVANÍ NEGATÍVNYCH EMÓCIÍ proti mojej osobe, ako generálnemu prokurátorovi SR.

V prvom rade, mimoriadny opravný prostriedok podľa § 363 a nasl. Trestného poriadku je procesným inštitútom prípravného konania trestného. Podaním obžaloby na obvineného sa KONČÍ PRÍPRAVNÉ KONANIE a teda aj ZANIKÁ PRÁVOMOC GENERÁLNEHO PROKURÁTORA SR konať o návrhu na postup podľa § 363 Trestného poriadku.

Za danej procesnej situácie podsúvať verejnosti špekuláciu o spoliehaní sa obvineného, že ho „zasa zachráni Mr. 363 – generálny prokurátor Žilinka“, je odborne nenáležité, zavádzajúce a s ohľadom na označenie mojej osoby, aj ODPORUJÚCE ELEMENTARNEJ SLUŠNOSTI, ktorú by som od poslanca Národnej rady SR očakával.

Mimochodom, ak pán poslanec Národnej rady SR použil slovo „zasa“, poznamenávam, že ako generálny prokurátor SR som v trestnej veci obvineného Ing. Petra Kažimíra nikdy OSOBNE NEKONAL a o jeho návrhu na zrušenie právoplatných rozhodnutí v prípravnom konaní NEROZHODOVAL.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.