Rusofil 19.02.2023 09:57 Zobraziť v diskusii

Re: Prečo kresťanské národy, a najmä ruský, sa dnes nachádzajú v žalostnom stave

@Milo povedal/-a:
Natrafil som na veľmi zaujímavú stať L. N. Tolstého ku kresťanstvu, komentovanú (v mojej verzii članku nepodpísaným) kolektívom VP ZSSR. Podnetné a aktuálne nie sú len náhľady L.N. Tolstého, zaujímave sú aj body, v ktorých sa VP ZSSR diferencuje od niektorých jeho výpovedí.

Prečo kresťanské národy, a najmä ruský, sa dnes nachádzajú v žalostnom stave

Byl jsem schopen to přečíst jen do první lživé věty. Pohanství (jak je nesprávně pojmenováno, správně jazyčnictví) NENÍ náboženství. Je to SVĚTONÁZOR. Vychází z véd, tj. vědění, jazyčníci VĚDÍ. Je smutné, že ani hlavy pomazané KOB si tento rozdíl nedokáží povšimnout.
Zatímco, náboženství ať již jakékoliv, vychází z VÍRY. Vědět a věřit není totéž.
Slované se proto nacházejí v tak žalostném stavu, protože vědění vyměnili za víru. Slované již nic nevědí a jenom věří. Když se dívám na jakýkoli pořad na Ruských webech, kde je jenom náznak proti Pravoslaví, všechna láska jde stranou a obránci pravoslaví si v ničem nezadají s fanatickými liberály.
To si je tak těžké uvědomit, že křesťanství bylo uděláno pro Židy? Proč bychom se měli klanět Židovskému Bohu? Copak mi jsme Židé?
Celý ten článek vychází ze lživého tvrzení, že křesťanský Bůh, je náš otec. Ale přece to není pravda. Je to PÁN, po Rusky Hospodin, tedy ten, kterému musíme sloužit.
Otec je přece absolutně něco jiného.
Článek neodmítá křesťanství, jenom se ho snaží očistit a přemalovat, ale to je jakoby dům před zřícením chtěli opravit tím, že ho natřou na bílo.
Autoři článku jsou také v zajetí Biblické koncepce a z toho důvodu jsou slepí a nevidí důvody, proč bylo křesťanství a ostatní náboženství vymyšleny. Trpí provozní slepotou.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.