Lavazza 19.02.2023 15:14 Zobraziť v diskusii

Re: Pellegrini odpovedá na otázky

Od Mimi:

NEDEĽNÉ ZAMYSLENIE
ZAŽIVA HO POCHOVÁVA DO POLITICKÉHO HROBU

Najprv mu usilovne poza chrbát kopal jamu a teraz ho chce do nej hodiť, aby sa v nej navždy stratil ako nepotrebný a neužitočný muž včerajška v politickom hrobe. Kto? 48 ročný Peter Pellegrini.... Koho? 58 ročného Roberta Fica.

Ja viem, že je nedeľa a že by som si mal na dnes vybrať nejakú vzletnú a mravne poučnú nepolitickú tému s pekným etickým alebo kultúrnym posolstvom, ale nedá sa. Časy sú natoľko nabité politikou, že ani dnes sa jej nevyhnem. Ostatne, nie som kňaz, ani kazateľ, takže aj v nedeľu môžem písať o čom chcem.

Včera som si prečítal v Novom Čase rozsiahly rozhovor s Petrom Pellegrinim, v ktorom jednoznačne a definitívne vylúčil akúkoľvek povolebnú spoluprácu jeho strany HLAS-SD so stranou SMER-SD Roberta Fica. Neprichádza do úvahy a rezolútne vylučuje, že by mohol vládnuť spolu s Ficom. Kto mal do včerajška nejaké ilúzie, že by sa tie dve strany mohli predsa len nejako spojiť a vytiahnuť Slovensko z bahna, v ktorom sa ocitlo po voľbách v roku 2020, už vie, že scenár má byť iný. Podľa Pellegriniho je len o 10 rokov starší Fico už mužom včerajška - vyhorel, vyšumel, svoju rolu v slovenskej politike vyčerpal a viac už nemá čím svojej vlasti a národu prispieť.

Ak si to niekto náhodou ešte neuvedomuje, tak Pellegrini je už najmenej 4 roky mediálne fedrovaný a pasovaný za toho, kto má byť aj so svojou stranou jadrom budúcej liberálnej vládnej koalície. Všetko ostatné totiž alarmujúco stráca sympatie ľudí a volebné preferencie, takže veľkou liberálnou nádejou je práve on, Pelle. Aj v piatkovom rozhovore rádia Expres s ním Závodský hovoril mimoriadne priateľským a vľúdnym tónom, dobre že tam spolu v tom rádiu aj družne nepoobedovali aj s kávičkou - pán predseda sem, pán predseda tam. A Pellegrini rozprával a rozprával a do nekonečna rozprával.... Už máš pocit, že argument, tému a vetu dokončil, ale on nie, on pokračuje a to isté, čo už povedal, rozvláčne rozpráva ďalej akoby ani nevedel skončiť a dať logickú bodku. Rád sám seba počúva. Samozrejme, ak označil Fica za politickú mŕtvolu a muža včerajška, tak jednoznačne preto, že seba chápe, vníma a podsúva ako muža dneška a zajtrajška, o tom to celé je. Na to sa pripravoval a na to ho hlavne pripravovali aj v zákulisí. Dlho sa Fico chválil a tešil, že jeho SMER-SD je jednotná a súdržná strana, že z nej nik celé roky neodchádza, a zrazu bum, a odišli jedenásti pod vedením Pelleho. História sa opakuje. Ani HZDS sa nerozštiepilo len tak náhodne pre nič za nič, aj na tom sa usilovne zvonku pracovalo a partia ľudí okolo Keltošovej, Tkáča, Žiaka a Grapu boli vtedy presne to isté, čo je dnes Pelle, Saková, Tomáš, Raši a spol. Všimnite si, že ak dostane od novinárov otázku o Robertovi Ficovi, v momente znervóznie ako keby mu okolo nosa lietala osa alebo sršeň. Som zvedavý, ako na to bude reagovať Fico, ktorého už Pelle hodil bez pôct, bez venca a bez delových sálv do politického hrobu, ktorý sám za pomoci liberálnych médií pomáha kopať.

Včera som po dobrom obede (hlivová polievka a guláš z diviny) dva razy zadriemal počas hodinovej záplavy slov Zuzany Čaputovej v sobotných dialógoch s Jančkárovou. Ten verbálny galimatiáš sa nedal počúvať. Podobne ako Pellegrini, aj ona rozpráva do nekonečna v akomsi zanietenom chvate stredoškoláčky - rýchlym prúdom reči, ale v skutočnosti o ničom. Jej pomaly končiaca mimoriadne nevydarená voľná jazda v paláci s trojitými odpichnutými rittbergermi, salchovmi a nekonečnými verbálnymi piruetami naďalej uberá z jej niekdajšej popularity takým tempom, že už sa pripravuje aj záložný vrchný veliteľ ozbrojených síl Mistrík, ktorý zacítil šancu a chce nás presvedčiť, že aj on by vedel byť rovnako nevydarený prezident ako Kiska a Čaputová. Ak by sme boli nejaký múdry indiánsky kmeň, tak tú Čaputovú by do veľkého náčelníckeho stanu, kde zasadá rada starších s fajkami mieru, nik nepustil ani len priniesť vodu a bizónie mäso. Bola by tam iba jedna zo squaw v niektorom táborovom vigvame.....

Priatelia, nič dobré nás asi nečaká.

——
Suhlasim aj vo svetle, čo dala dnes @JankA . Pelle je skratka hajzel bez R. Fica by nebol nikto.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.