Milo 19.02.2023 15:49 Zobraziť v diskusii

Re: Prečo kresťanské národy, a najmä ruský, sa dnes nachádzajú v žalostnom stave

Rusofil povedal/-a: o si je tak těžké uvědomit, že křesťanství bylo uděláno pro Židy? Proč bychom se měli klanět Židovskému Bohu? Copak mi jsme Židé?
Celý ten článek vychází ze lživého tvrzení, že křesťanský Bůh, je náš otec. Ale přece to není pravda. Je to PÁN, po Rusky Hospodin, tedy ten, kterému musíme sloužit.

Najskôr tvrdíš, že si z článku prečítal iba prvé lživé vety a tu už píšeš, z čoho vychádza celý článok. V zmysle toho, nad čím sa tu rozohňuješ vo svojej viere, nie je v článku nič.
Tolstoj:

...tá cirkevná viera, ktorú už stáročia vyznávajú milióny ľudí pod názvom kresťanstvo, nie je nič iné než veľmi primitívna židovská sekta, ktorá nemá nič spoločné s pravým kresťanstvom...

--

Rusofil povedal/-a: Článek neodmítá křesťanství, jenom se ho snaží očistit a přemalovat, ale to je jakoby dům před zřícením chtěli opravit tím, že ho natřou na bílo.

Nie. To tam nie je tiež.
Tolstoj:

Tak, ako základom Kristovho učenia je to, že hlavnou a jedinou povinnosťou človeka je plnenie Božej vôle, t.j. lásky k ľuďom, — tak jediným základom Pavlovho učenia je to, že jedinou povinnosťou človeka je viera v to, že Kristus svojou smrťou a zmŕtvychvstaním vykúpil a vykupuje hriechy ľudí.

--

Rusofil povedal/-a: Zatímco, náboženství ať již jakékoliv, vychází z VÍRY. Vědět a věřit není totéž. Slované se proto nacházejí v tak žalostném stavu, protože vědění vyměnili za víru.

Tolstoj:

(Šavol / Pavol) ...vložil tie veľmi nejasné a neurčité predstavy, ktoré mal o Kristovom učení: všetky tie s ním zrastene židovské farizejské tradície, a hlavne svoje výmysly o účinku viery, ktorá má zachraňovať a ospravedlňovať ľudí od hriechu

--

Autoři článku jsou také v zajetí Biblické koncepce a z toho důvodu jsou slepí a nevidí důvody, proč bylo křesťanství a ostatní náboženství vymyšleny. Trpí provozní slepotou.

Tým, ktorých téma zaujíma - prečítajte si článok a sami usúďte, či niekto trpí "provozní slepotou".

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.