Rusofil 19.02.2023 17:22 Zobraziť v diskusii

Re: Prečo kresťanské národy, a najmä ruský, sa dnes nachádzajú v žalostnom stave

Milo povedal/-a: Tým, ktorých téma zaujíma - prečítajte si článok a sami usúďte, či niekto trpí "provozní slepotou".

Provozní slepota tkví v tom, že se snaží o nemožné, tj. opravit křesťanství, tedy mluví o pravém křesťanství a to prostě nejde. Nechápu, proč KOB opouští své pozice, a smiřuje se status quo tj. bere na milost náboženství, jako instrument řízení sociálních supersystémů. Zřejmě si uvědomili silné pozice pravoslaví v Rusku a nechtějí si pohněvat věřící.
A věřící jsou tam fanatičtí. Když mluvím někdy s kolegyní, která je Ruska a chápe některé aspekty KOB, tak na církev nenechá dopustit, jako by se její život držel jen na tom církevním vlásku. Nedá se ji vysvětlit, že Bůh nerovná se církev. Je přímo posedlá církevními rituály. Podle mě je právě církev tou žabou na prameni.
Křesťanská církev je tady již 2000 a nezdá se, že bychom žili v ráji. Právě naopak, křesťanství nás dovedlo k současné apokalypse.
Zmíněný článek se vymezuje k Pavlovi, jakoby počítali s tím, že všichni Křesťané četli Bibli a tudíž byli Pavlem oklamáni. Ale tak to přece není. Málokdo z křesťanů Bibli četl. Zářným příkladem jsou moji rodiče. Každý den se dívají na TV Lux, tedy mše svaté, ale o tom, co se píše v Bibli nemají ani páru. Autoři článku vycházejí ze špatného předpokladu a proto dochází ke špatnému závěru.
Proto si ještě jednou přečtěte první knihy KOB o jeho vztahu k náboženství a zjistíte, že po smrti Zaznobina se vztah KOB k náboženství změnil o 180°. Ten pořád tvrdil, že žádné náboženství není potřeba a že Bůh s každým z nás mluví jeho jazykem prostřednictvím JŽO a dnes nám tlačí do popředí Ježíše. Tvrdí nám, že je potřebné nové náboženství. Kde jsem to jen slyšel? Končí věk Ryb a tak se musí připravit nové náboženství, které bude věkem Vodnáře. Dle mého došlo k nepřátelskému převzetí KOB, ať se tady tvrdí cokoliv. O jakém novém náboženství to vlastně mluví? KOB vyšuměl jak bublinky ze šampaňského.
Pravé křesťanství je oxymoron.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.