Počtář 21.02.2023 11:02 Zobraziť v diskusii

Re: Česká republika

Ivca povedal/-a: Počtáři, akorát jsi mi zkazil tento den náladu.
...
Pro leckteré to může být výhodnější, než to tahat z rúz. webů a kvůli tomu chodit spát po půlnoci, jako např. já. Já jsem to narychlo zkoukla 2x, jinak visím na ruských při denních činnostech.
Kdysi dávno jsem se dívala na Pravdivě.eu

Hle, zdá se, že platí zákon zachování zkažené nálady.

Ale nechápu jak k tomu došlo, protože to, co jsem napsal v mém příspěvku

Počtář povedal/-a: Zajímavé.

v bodech (i) - (viii) o Tebou (pokud vím) na 2 fórech propagovaném webu, si může každý lehce ověřit.
Pak ovšem Tvoje hodnocení onoho webu jako “velmi dobrý zpravodajský přehled” a tvrzení, že “je tam i Petrov, Pjakin, Panarin”, když tam ve skutečnosti vlastně vůbec nejsou, počítám že jsou poněkud lehkomyslné a vyznívají podivně/neadekvátně. Reputace trpí a vyvolává to otázky.

Z hlediska obsahu je ten web vlastně podivnou směsí uspaného původního obsahu od jakési “Redakce”, linků na normální weby a linků na imitačně-provokační projekty.
Takže zase mohu zopakovat mé oblíbené: “Jedním ze jmen boha Šivy-ničitele, který má 1008 jmen, je údajně “míchačka” či “ten, který míchá”.

Pokud se týká webu pravdive.eu, tak i zde jsou použity některé ty samé základní principy, jako na nepodvoleni.cz, ale mnohem gramotněji, není to tak do očí bijící:
i. taky je to portál “všech” alternativních webů, ale působí mnohem přirozeněji

(Viz seznam doporučených webů ve sloupci vpravo. Jde o weby, ze kterých jsou články přebírány. Kdybych měl já udělat takový seznam, kde by byli “všichni”, sjednotil bych všechny elfí seznamy, které jsou k dispozici na manipulátorech, konspirátorech, demagogu atd. atp. To neučinili, takže zde máme pouze někým vytvořený výběr. A na tom výběru není ani tak zajímavé, kdo tam je, jako to, kdo tam NENÍ - tedy z těch alternativních informačních zdrojů, kteří jsou v poslední době dosti známí či populární…)

(A ještě jeden okometrický postřeh. Když si prolistuji seznam odkazovaných článků směrem do historie, počítám s tím, že některé z těch “doporučovaných webů” jsou si rovnější, než jiné. Což se projevuje tím, že mají výrazně větší četnosti odkazovaných článků, i když mi přijde, že jde o srovnatelně aktivní weby. Viz sekce ve sloupci vpravo, nazvaná “Nejčtenější za týden”.)

(Třeba takový Protiproud tam má pouze 2 články, asi ho nemají rádi...
A díval jsem se na leva-net. Ten tam má 18 článků. Což je celkem hodně, když uvážíme, že samotný web pravdive.eu dal svůj první článek 25.4.2022 a byl jím - samozřejmě - článek vzducho-netu. Ostatně ne nadarmo má tento zdroj pořadové číslo "1" viz "https://pravdive.eu/source/1/aenews".
Ale podívejme se, kolik článků má samotný leva-net od 04.04.2022 17:51, což je první článek, který pravdive.eu odkazuje. Leva-net má takových článků jenom 9. Lze si tedy ověřit, které články leva-net sice zveřejnil, ale nakonec smazal.)

ii. web pravdive.eu je taky anonymní jako nepodvoleni.cz, ale aspoň si nehraje na “vlastní tvorbu”

iii. na pravdive.eu nejsou trapné vějičky typu 1 video gen. Petrova nebo odkaz na v Rusku umístěný nizozemský Rusku nepřátelský web/zahraniční agent, který je v Rusku od jisté doby zakázán

iv. je tam vzducho-net i leva-net

v. také je to směs linků na normální weby a linků na imitačně-provokační projekty, ale celé je to mnohem více uvěřitelné…pokud tedy nepočítám jejich lživé motto “Informace bez lhaní” (to je důvěryhodné asi tak, jak když někdo někomu valí klíny do hlavy a občas to prokládá frázemi typu “věř mi” a “musíš mi věřit”)

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.