Kaktus 23.02.2023 06:56 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z USA

Výbor pro dohled požaduje vyúčtování veškeré hospodářské a vojenské pomoci Ukrajině.

Zatímco prezident Biden nastupoval do evropského vlaku směřujícího do Kyjeva, ve Washingtonu republikán James Comer a jeho tým připravovali dlouho očekávaný dopis.

Biden, stojící vedle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, v pondělí přislíbil, že záchranné lano ekonomické a vojenské pomoci této zemi, podpora již značně přesahující 100 miliard dolarů, nepoleví a že Spojené státy budou stát při Ukrajině "tak dlouho, jak bude třeba".
Comer, nový předseda sněmovního výboru pro dohled, předal ve středu Bidenově administrativě jiný vzkaz: Schovávejte si účtenky. Všechny.
Výbor vyzývá administrativu, aby předala veškeré dokumenty a interní komunikaci "týkající se jakýchkoli programů ekonomické pomoci ukrajinské vládě" a aby předala podobné materiály "týkající se jakéhokoli protikorupčního úsilí", pokud se týkají finanční i vojenské pomoci.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
https://www.zerohedge.com/political/ove ... id-ukraine

Americká administrativa varovala ukrajinské úřady, že Washington nemá nevyčerpatelné zdroje na podporu Kyjeva, uvedla agentura Reuters.

Jak uvedla publikace s odvoláním na zdroj mezi americkými úředníky, "administrativa sdělila ukrajinské vládě, že americké zdroje nejsou nevyčerpatelné". "Všichni chápou, že to jednou musí skončit. A všichni bychom si přáli, aby to skončilo co nejdříve," uvedl zdroj v materiálu o válečných akcích na Ukrajině.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
https://t.me/intelslava/44980

Pozn.
Tlak na kolektivního Bidena, který už překáží samotným demokratům. Navíc dluhový strop stále není zvýšen a republikáni stále vyžadují škrty.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.