Lavazza 23.02.2023 07:19 Zobraziť v diskusii

Re: Zuzana Čaputová - (p)rezidentka

https://www.hlavnespravy.sk/caputova-je-na-stretnuti-s-bidenom-vo-varsave-toto-povedala-o-nato-a-ukrajine/3054440

Uplynulý rok spojencov z NATO posilnil a zjednotil a členovia Aliancie na jej východnom krídle sú chránení viac než kedykoľvek predtým. V stredu na stretnutí predstaviteľov Bukureštskej deviatky (B9) s prezidentom USA Joeom Bidenom vo Varšave to uviedla slovenská prezidentka Zuzana Čaputová, informuje TASR.

Pozn - to sme videli ako jeden spojenec odpáli druhému plynovod

Podľa nej pri pomoci Ukrajine podstupujú spojenci spoločne skúšku solidárnosti a ľudskosti. Prítomnosť Bidena na mimoriadnom summite B9 označila Čaputová za dôkaz, že transatlantická jednota je silnejšia ako nikdy predtým.

Pozn. Toto ani nevládzem okomentovať. https://t.me/Miro_Del/10899, ‼️🇺🇸🤝🇷🇺Bidenova návšteva Kyjeva bola dohodnutá s Ruskom, aby sa zabránilo vojne medzi jadrovými mocnosťami, píše agentúra Associated Press.
———

Sme jednotní, pokiaľ ide o hodnotenie situácie. Sme jednotní v tom, že Rusko je agresor a Ukrajina sa bráni. Sme jednotní v tom, že Ukrajine treba pomáhať. Zároveň sme jednotní v odhodlaní sa navzájom chrániť,” skonštatovala Čaputová.

Hlava štátu vyzdvihla, že krajiny vrátane Slovenska sú súčasťou najmocnejšej obrannej aliancie sveta. “Naša obrana a ochrana je na najvyššej možnej úrovni, akú môžeme mať,” poznamenala. Zdôraznila, že hlas krajín B9, ktoré susedia s Ruskom alebo Ukrajinou a všetky majú historickú skúsenosť s Ruskom, je veľmi dôležitý a spojenci, vrátane USA, by ho mali počúvať. “Dnes ho rozhodne počúvali,” podotkla Čaputová.

_Pozn. Skutocne? Aj Maďarsko? Tak takéto prejavy mali bývali aparátčicky… strašné, 86. Najvplyvnejšia žena sveta. _

Pohľad z TG Harabina:

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.