JankA 24.02.2023 13:37 Zobraziť v diskusii

Re: Kajúcnik, NAKA, polícia, Špeciálna prokuratúra, Špeciálny súd, GP, ÚS, súdy, MS SR

Peter Tóth obžalovaný za vydieranie. Hrozia mu 2 roky?

Známy investigatívny pracovník bývalý príslušník SIS, známy svedok v kauzách Mariána Kočnera a vydavateľ portálu datel.sk. sa na základe vyjadrenia Jany Teleki v relácii Infovojna sa jej 18.3.2021 telefonicky vyhrážal aby zmenila svoje vyjadrenia, inak jej ako aj jej rodine spôsobí ťažkú ujmu. Stane sa z nej jeho nepriateľ a to niečo znamená… Z telefonátu vyplýva , že mal sledovať celú rodinu novinárky, poznať ich návyky, sociálne chovanie. Petra Tótha možno brať ľahkovážne, ale treba ho vnímať v jeho osobnej histórii ako človeka, ktorý dokáže nielen fabulovať, ale je schopný aj plniť svoje vyhrážky

V tejto veci bolo voči nemu podané trestné oznámenie aj na základe poznatkov KRPZ Bratislava, ktorá vec odstúpila na miestnu príslušnosť do NItry a po vykonaní radu dôkazov mu bolo vznesené obvinenie.

Okresný súd v Nitre pod číslom konania 33T/3/2023 prijal obžalobu a Petrovi Tóthovi Trestným rozkazom uložil trest vo výmere 2 roky s podmienečným odkladom, voči čomu podal odpor aj Peter Tóth, aj manžel poškodenej.

Trestný rozkaz stratil účinnosť a tak vo veci začne prvostupňový súd verejné hlavné pojednávanie pod číslom konania 33T/3/2023 na dňa 31.3.2023 o 9.00 hodine vypočutím obžaloby, vyjadrením obžalovaného, poškodených, oboznámením dôkaznej situácie a vykonaním dôkazov, medzi ktoré bude patriť aj vypočutie nahrávky, ktorý tento skutok preukazuje.

https://www.eurorespekt.sk/peter-toth-obzalovany-za-vydieranie-hrozia-mu-2-roky/?fbclid=IwAR3w9iw3A9jn1nyv3XutwlBLzpTjmzSsUeEIg2EHvFnZM-FUaXzl9DjRjmQ

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.