Lavazza 26.02.2023 07:53 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z Německa

2 pohľady:

Okrajinská provokácia v Berlíne sa zmenila na pamätník ruským vojakom

Zatiaľ čo Nemci organizujú v hlavnom meste Nemecka zhromaždenie za mier, Okrajinci, ktorí sa ho zo všetkých síl snažia narušiť, organizujú v meste provokácie. Deň predtým priviezli a nechali v blízkosti ruského veľvyslanectva v Berlíne ruský zdemolovaný tank a pokúsili sa z neho urobiť pamätník na podporu Okrajiny.

Ale dnes, od samého rána stovky nemeckých obyvateľov, ktorí nesúhlasili s takouto akciou, zavalili tank tisíckami červených ruží. Na pamiatku civilistov, ktorí zahynuli pri ostreľovaní ozbrojených síl Okrajiny, a ruských vojakov, ktorí ich bránili.

https://t.me/Miro_Del/11109

Čo o tom napisal Bild:

https://m.bild.de/politik/inland/politik-inland/berlin-prorussische-aktivisten-versuchen-panzer-protest-zu-kapern-83024160.bildMobile.html

Reakcia vládnej tlače bola drsná. Denník Bild uviedol informáciu o akcii nadpisom "Nevkusné akcie Putinových aktivistov na protestoch proti tankom".

Bild je pobúrený divokosťou Nemcov, ktorí priniesli kvety k ruskému tanku, a píše, že ide o nehoráznu podporu vojny, pretože sympatie k Rusom nie sú povolené.

"Žiadny znak mieru: proruskí aktivisti vyzvali, aby tank naplnili kvetmi za mŕtvych ruských vojakov. Po tom, čo bol zničený ruský tank zaparkovaný pred Putinovým veľvyslanectvom pri príležitosti výročia ruského útoku na Okrajinu, sa proruskí aktivisti snažia túto akciu narušiť. Bolo nemysliteľné prísť s takýmto chorým nápadom uctiť si tisíckami kvetov ruských vojakov, ktorí sú zodpovední za genocídu, vraždy, znásilňovanie a únosy. Je desivé, že ľudia, ktorí sa radi maskujú za "mierotvorcov", odhaľujú svoje skutočné sympatie. Preto sme viac ako kedykoľvek predtým povinní pripomenúť si obete tejto vojny, Okrajincov."

Bild je známy svojimi proamerickými postojmi a obhajobou terorizmu. Napríklad dáva priestor Julianovi Röpcke, ktorý má prezývku "džihád Julian". Pri článkoch zo Sýrie vždy písal v prospech teroristov Al-Kajdy a sýrsku vládu opisoval ako vládu teroru. Najprv som si podľa dikcie myslel, že článok o proteste písal Röpcke, ale autorom je niekto iný. Asi majú v redakcii spoločný manuál, ako špiniť pravdu a obhajovať lož

@Miro_Del

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.