JankA 28.02.2023 12:47 Zobraziť v diskusii

Re: Jaro Naď - náčelník Lesklé čelo

px13 povedal/-a: S týmto

Organizovaný pokus o manipuláciu diváckeho hlasovania v relácii Na telo

Počas vysielania politickej diskusnej relácie Na telo mohlo v nedeľu, 26. februára 2023, dôjsť k organizovanému pokusu o obídenie a manipuláciu jej hlasovacieho systému. Zaznamenaný bol štvornásobne vyšší počet hlasov, než ako je obvyklé. Predtým zavedené bezpečnostné opatrenia boli aktívne a fungovali správne, o čom svedčí fakt, že desaťtisíce neplatných hlasov bolo identifikovaných a vyradených.

Túto nedeľu bolo na naše servery doručených štyrikrát viac hlasov ako zvyčajne. Naše bezpečnostné systémy identifikovali obrovské množstvo niekoľkých desiatok tisícov neplatných hlasov, pri ktorých buď reCAPTCHA nebola správne vyriešená niekoľkokrát za sebou, alebo išlo o hlasy z už použitých IP adries. Napriek vysokému percentu zablokovaných neférových hlasov Markíza, žiaľ, nemôže stopercentne vylúčiť, že minimálne čiastočne systémom prešli aj takéto hlasy, pochádzajúce z organizovaného hromadného hlasovania zo zahraničia.

Ako k tomu vôbec môže dôjsť?
Hoci boti alebo automatizované skripty nedokážu prekonať použitú bezpečnostnú technológiu, nezvyčajne vysoký počet prijatých hlasov naznačuje, že si niekto na manipuláciu hlasovania objednal externé ľudské zdroje, služby, ktoré sa dajú kúpiť zo zahraničia, napríklad z Indie.

V snahe poskytnúť férovú platformu pre politické myšlienky a vyhnúť sa podozreniam z manipulácie sa Markíza rozhodla dočasne pozastaviť hlasovanie v relácii Na telo...

Zdroj: https://www.markiza.sk/clanok/654855-organizovany-pokus-o-manipulaciu-divackeho-hlasovania-v-relacii-na-telo?

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.