Lavazza 28.02.2023 15:52 Zobraziť v diskusii

Re: Kauza RTVS

https://veci-verejne.sk/tempo-hamranovej-policie-je-vrazedne-v-pripade-vyhrazok-redaktorke-rtvs-mame-podozrivu-osobu-ma-to-naka-lebo-ja-som-rozhodol-odkazuje-hamran/

Bratislava 28. februára (TASR) – V súvislosti s vyhrážkami redaktorke RTVS Marte Jančkárovej smeruje vyšetrovanie ku konkrétnej podozrivej osobe. Na mimoriadnom zasadnutí Výboru Národnej rady (NR) SR pre kultúru a médiá to oznámil prezident Policajného zboru (PZ) Štefan Hamran. Zároveň potvrdil, že okrem redaktorky je ďalšou poškodenou v prípade nebezpečného vyhrážania prezidentka Zuzana Čaputová.

Máme tam určité informácie, dôkazy, ktoré smerujú ku konkrétnemu podozreniu. Zrejme sa budú vykonávať procesné úkony. Pracujeme s konkrétnou osobou, ktorú podozrievame z toho, že sa mohla dopustiť jedného z týchto skutkov,“ povedal Hamran v súvislosti s prípadom vyhrážok redaktorke RTVS.

Šéf PZ nechcel predbiehať v súvislosti s informáciami o trestnej sadzbe. Ide podľa neho o nebezpečné vyhrážanie, trestné stíhanie sa vedie v troch veciach. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra (NAKA) napriek tomu, že to nie je v jej vecnej pôsobnosti. „Rozhodol som tak ako prezident Policajného zboru, keďže ide o novinárov. A myslím si, že v tejto spoločnosti by už mohla byť takáto stopka pre akékoľvek násilie smerujúce k novinárom, pretože vieme, čo sa stalo v tejto krajine, a bol by som nerád, keby sa niečo také zopakovalo,“ doplnil Hamran. Zároveň informoval, že na regionálnej úrovni bude polícia vytvárať štruktúry, ktoré budú kontaktné, a komunikačné body pre investigatívnych novinárov, aby im vedeli poskytnúť intenzívnejšiu ochranu.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.