Lavazza 28.02.2023 15:55 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Maďarska

https://www.hlavnespravy.sk/farebna-revolucia-v-madarsku-usa-v-pozadi-pracuju/3060542

Teraz sa však (Spojené štáty) miešajú do vnútorných záležitostí krajiny, ktorá je spojencom USA v NATO. To je úplne nesprávne. Nejednajú ako diplomati, ale ideologicky, ako aktivisti, pretože Maďarsko sa nepovažuje za spojenca v ideologickom zmysle.” Informuje portál REMIX News.

Podľa maďarskej skupiny pre občianske práva Tűzfalcsoprt (Firewall Group) sa v Maďarsku množia údajne slobodné novinárske organizácie a školenia financované Spojenými štátmi, ktoré sú napojené na rôzne ľavicové opozičné noviny.

Jedna z najväčších tlačových agentúr financovaných zo zahraničia – spravodajský portál Telex – nedávno oznámila, že spúšťa vzdelávací program financovaný vládou USA s názvom Telex Academy, ktorý má údajne vzdelávať mladých ľudí a učiteľov v oblasti nezávislej a objektívnej žurnalistiky. Projekt Telex Academy vedú traja maďarskí novinári, ktorí všetci pracujú pre opozičné médiá.

Maďarskú verejnosť šokovala úroveň podpory zo strany USA, ktorá vykazuje znaky “otvoreného zasahovania”. USA ako pravdepodobne vedúca svetová veľmoc disponujú dostatočnými zdrojmi a v súčasnosti sú zapojené do rozsiahlej operácie kultúrneho, hospodárskeho a politického vplyvu v Maďarsku. Táto operácia zahŕňa miliónové dary rôznym opozičným snahám, ktoré teraz zahŕňajú státisíce dolárov pre ľavicovo-liberálne noviny Telex, ktoré sú v úplnom rozpore s maďarskými národnými hodnotami a záujmami.

———
Kurz je 1 euro = 378 Huf, takže tých 3 174 mld. Huf je cca 8,4 mil. eur.

Len pre porovnanie referendum v januári stalo 10,4 mil. eur.

https://www.teraz.sk/referendum-2023/na-januarove-referendum-sa-vycleni-v/673231-clanok.html

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.