Lavazza 02.03.2023 10:46 Zobraziť v diskusii

Re: Jaro Naď - náčelník Lesklé čelo

https://veci-verejne.sk/darovat-stihacky-ukrajine-nechcu-ani-poslanci-olano-ktori-poslanci-sa-postavili-nadovi-pluska-sk/

Darovanie stíhačiek na Ukrajinu bola horúcou témou na utorkovom poslaneckom klube OĽaNO. Zdá sa však, že v tejto veci nie je klub Igora Matoviča celkom jednotný. Títo poslanci vyjadrili svoj nesúhlas.

„Už viac ako pol roka rokujeme s Ukrajincami ako aj s inými spojencami ako pomáhať Ukrajine, vrátane lietadiel MiG. Bolo by nezmyslom, aby sme tieto lietadlá, ktoré my už nikdy nepoužijeme, sme si tu nechali, keď môžu pomôcť na Ukrajine a my za to môžeme dostať zaujímavú refundáciu v rámci Európskeho mierového nástroja,“ uviedol po klube OĽaNO minister obrany Naď.

G. Gyimesi:
Dlhšie nesúhlasím s darovaním stíhačiek. Keď na jednej strane hovoríme, že je to kopa šrotu, ale o dva dni na to hovoríme, že ako skvelo budú chrániť ukrajinské nebo, tak sa pýtam, prečo nemôžu chrániť to naše,“ uviedol pre náš denník Gyimesi. „Prečo sme ich museli dobrovoľne uzemniť, a prečo musia členské krajiny NATO – Poľsko, Česko a Maďarsko, chrániť náš vzdušný priestor,“pýtal sa ďalej. Gyimesi si myslí, že drvivá väčšina občanov Slovenska s darovaním migov nesúhlasí.

Okrem Gyimesiho nesúhlasí s darovaním stíhačiek aj jeho kolega Milan Kuriak. „Mám problém s poskytnutím migov na Ukrajinu. Som skôr za mierové rokovania,“ uviedol Kuriak po rokovaní poslaneckého klubu.

Pán Gyimesi bude hľadať akúkoľvek teoretickú možnosť, aby zablokoval akúkoľvek pomoc Ukrajine, lebo on vo svojich názoroch je jasne proruský a protiamerický. To sú jeho postoje dlhodobo. On nikdy nepodporil žiadnu pomoc Ukrajine a nikdy takto neurobí. V podstate mi je jeho názor z tohto pohľadu absolútne irelevantný,“ povedal minister obrany Naď na adresu Gyimesiho. zdroj: Jaroslav Novák

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.