Súlad 04.03.2023 11:14 Zobraziť v diskusii

Re: Liberálny fašizmus

Liberalizmus sa delí na dve vetvy. Ľavicový neomarxizmus (všetci sme rovnakí a všetko je rovnaké) v podobe "ochrany prírody", znižovania spotreby a podpore chorých a škodlivých minorít. A pravicový liberalizmus rakúskej školy ekonómie (nerealistický idealistický voľný trh), ktorý stavia na Charlesovi Darwinovi (silnejší prežije) a kde záujem jednotlivca je nadovšetko a záujem celku len v prípade, že je v záujme jednotlivca, čo nikdy nemôže nastať, pretože egoistické záujmy jednotlivcov idú proti sebe, takže je nemožné skĺbiť ich v záujem celku. Zdanlivo antagonické vetvy, ktoré majú spoločného viac, než sa na prvý pohľad môže zdať. Styčnými bodmi sú nihilizmus - nič nemá zmysel a nič nie je pevne dané - takže každý môže byť čím chce (iným pohlavím v prípade ľavice, alebo robím si čo je dobré pre mňa osobne v prípade pravice).

Liberalizmus je voľnomyšlienkárstvo. Tzn. že umožňuje konanie proti Konom Všehomíra, preto priťahuje tých najneschopnejších alebo najnemravnejších hlupákov a/alebo sebcov, ktorí len vďaka liberalizmu môžu niečo znamenať a naplniť svoje sebecké chúťky.

Liberalizmus je záludný v tom, že tým, že sa maskuje za slobodu, dáva priestor k všetkosidovoľovaniu. Čo je to sloboda? Tí múdrejší liberáli hovoria, že sloboda nie je všetkosidovoľovanie, ale je to v prvom rade zodpovednosť. Lenže aká zodpovednosť? Pred kým a pred čím? V prípade nihilizmu, ktorý liberalizmus prerastá skrz na skrz, to nie je dané a každý si môže zodpovednosť vybrať. Svedomím sa operovať nedá, pretože svedomie má každý iné. Iné svedomie má moslim, ktorý zabíja bezvercov a iné má kresťan, ktorý moslimom umýva nohy. Takže sme zase na začiatku. Potrebujeme správne definovať slobodu. Liberáli, ktorí nemajú úplne nasraté v hlavách, to samozrejme myslia s podporou kdejakých zvráteností dobre, alebo úprimne veria, že keď každý bude hrabať k sebe, budú sa mať všetci dobre. Je to samozrejme nezmysel, ale oni tomu veria. A malá skupina najhorších a najhlúpejších z nich to chce vnútiť všetkým ostatným. Preto je liberalizmus synonymom pre fašizmus.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.