Rusofil 05.03.2023 22:18 Zobraziť v diskusii

Re: Rozhovory so Soňou Pekovou

Lavazza povedal/-a: Dnešná genetika a genealógia nám ukazujú, že Slované sú prastarý národ s hlbokou históriou,“ říká Soňa Peková, ktorá sa genetike profesne venuje dvadsať rokov.

Ha, ha, ha, Hox a jeho soukmenovci, kteří tady Ogaru a mě spílali do fašistů, a pak se odtud odporoučeli, nebude souhlasit. Paní Peková, již z titulu svého vzdělání, může posoudit relevantnost DNA genealogie. Měl by paní Pekové poslat protestní dopis a přesvědčit ji, že pocházíme z Afriky, jak to tady nedávno prezentoval.
Mimochodem, co čert nechtěl, právě teď o víkendu na TV ViaSathistory běžel několikadílný pořad o Vikinzích, kde se uvádělo, že severští Vikingové čile s Persií obchodovali (prodávali jim otroky, železo a brousky), což dokazuje nález množství velkých lotů arabských stříbrných mincí v okolí ostrova Thor ve Skadinavii a ostrova Man. Kromě jiného tam mluvili také o Ibn Faldanovi a podle všeho ten příběh, který se mu přisuzuje, byla v té době velice známá legenda o Vikinzích a nebyla popisem viděné skutečnosti, ale jen opakováním a popsáním ústně šířící se známé historky o pohřebních zvycích. Takové pohřby byly v té době u Vikingů dokladem bohatství a moci a byly vydávány na odiv. Pohřbení s Vikinským pohlavárem a jeho zabitou otrokyní, jak to "popisuje Fadlan" byl nalezen na ostrově Man. O tom, že by ten obřad měli vykonávat Rusové, potažmo Slované, ani zmínka. Naopak, bylo tam řečeno, že většina otroků byli Slované a právě od Slovana pochází západní slovo otrok - slave.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.