Hox 08.03.2023 10:00 Zobraziť v diskusii

Re: O pôvode Ježiša, Slovanov a iných národov

Rusofil povedal/-a: Ha, ha, ha, Hox a jeho soukmenovci, kteří tady Ogaru a mě spílali do fašistů, a pak se odtud odporoučeli, nebude souhlasit. Paní Peková, již z titulu svého vzdělání, může posoudit relevantnost DNA genealogie. Měl by paní Pekové poslat protestní dopis a přesvědčit ji, že pocházíme z Afriky, jak to tady nedávno prezentoval.
Mimochodem, co čert nechtěl, právě teď o víkendu na TV ViaSathistory běžel několikadílný pořad o Vikinzích, kde se uvádělo, že severští Vikingové čile s Persií obchodovali (prodávali jim otroky, železo a brousky), což dokazuje nález množství velkých lotů arabských stříbrných mincí v okolí ostrova Thor ve Skadinavii a ostrova Man. Kromě jiného tam mluvili také o Ibn Faldanovi a podle všeho ten příběh, který se mu přisuzuje, byla v té době velice známá legenda o Vikinzích a nebyla popisem viděné skutečnosti, ale jen opakováním a popsáním ústně šířící se známé historky o pohřebních zvycích. Takové pohřby byly v té době u Vikingů dokladem bohatství a moci a byly vydávány na odiv. Pohřbení s Vikinským pohlavárem a jeho zabitou otrokyní, jak to "popisuje Fadlan" byl nalezen na ostrově Man. O tom, že by ten obřad měli vykonávat Rusové, potažmo Slované, ani zmínka. Naopak, bylo tam řečeno, že většina otroků byli Slované a právě od Slovana pochází západní slovo otrok - slave.

Nenapsal jsem nic ve smyslu, že pocházíme z Afriky, to máš asi vlčí mlhu. Pokud to tvrdíš, dokaž citací. Co se týká tvých teorií o rasové nadřazenosti Slovanů, k tomu už jsem se vyjadřoval dříve, myslím že můj názor je stále relevantní a postřehy oprávněné.

Co se týká ibn Fadlana, žádná senzace se nekoná, popsal Rusy kterých byl svědkem (v originále je slovo foneticky "Russiyah"), což tehdy ještě stále byli pohanští vikingové, odrůda "Rus" (holohlaví, potetovaní od hlavy k patě natření načerveno, kult těla a smrti v boji atd). To že obchodovali na dálku také není žádné tajemství a senzace, stačí si přečíst třeba Al Masúdího a další cestopisy.

Takže, žádný spor tady není. Fadlan popisoval Rusy, což tehdy ještě nebyli Slované. Masudi se setkal s jinými Rusy na obchodních cestách v čechách a jeho informace jsou zcela v souladu, setkal se tady se synem Olega Olgusem a jeho družinou.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.