Rusofil 08.03.2023 20:40 Zobraziť v diskusii

Re: O pôvode Ježiša, Slovanov a iných národov

@Hox povedal/-a:

@Rusofil povedal/-a:

Hox povedal/-a: že Fadlan byl svědkem pohřbu Varjaga

Nebyl, Varjagové byli Slované.

Ve prospěch této verze nesvědčí nic:

  • Nestor, dvorní kronikář Rurikovské dynastie píše jasně - "Rus" byla odnož Vikingů
  • Byzantské kroniky potvrzují nájezdy Vikingů a Slovanů na Konstantinopol, dochovaly se texty smluv a jména těch, kdo je uzavřeli, za stranu Rus jsou to jména vikingská nikoliv slovanská
  • Fadlan píše o Rusech a popisuje vikingy
  • Masúdí popisuje Vikingy když mluví o synovi knížete Olega z Novgorodu a jeho družině, se kterými se setkal v Čechách
  • Arabské zdroje rozlišují termíny Rus a Slované
  • těsné svazky mezi Rurikoviči a dynastiemi vikingů v 9-11. století jsou doloženy
  • Skandinávské kroniky dávají informace které jsou v souladu s Nestorem, Byzantskými kronikami, Fadlanem, Masúdí a dalšími arabskými zdroji

Všechno, co jsi tady teď napsal, jsou teze Normanské teorie, které jednoznačně vyvrátila, kromě jiného i analýza DNA. Varjagové měli haplotyp R1a+ a jeho mutaci měl i Puškin. Za další, Vikingové se na Ruských řekách nepohybovali, jejich lodě k tomu nebyly uzpůsobeny. Ty byly s hlubokým ponorem, který fungoval na moři, ale nebyly schopny manévrovat v plytkých ruských řekách s mnoha peřejemi. Na území Ruska nebyla nalezena žádná Vikigská loď. Jména, o kterých si myslíš, že jsou Slovanská ve skutečnosti Slovanská nejsou. Byly vymazány a zakázány s příchodem křesťanství, stejně jak byly zakázány dlouhé vlasy, vousy a původní Slovanské oblečení.
Žádnému národu na světě, kromě Rusů a potažmo Slovanů nepíšou dějiny jejich nepřátelé. Normanská teorie působí stejně, jako by Slované psali historii Britů. Nehodlám dál s tebou na toto téma mluvit, protože teorii našich nepřátel máš hluboce zakořeněnou ve svém podvědomí. Podle tohoto vypadá, že tvá DNA je R1b a to vysvětlovalo tvou nechuť ke Slovanům.
PS: Poslední poznámka. Posvátným ptákem Vikingů byla vrána nebo krkavec. U Slovanů to byl sokol - rároh (rjurik), od toho Rjurikovci. Pokud by Ruský stát založili Vikingingové, posvátným ptákem by se nikdy nestal sokol, ale vrána, nebo krkavec. Podívej se, jakého ptáka si rozmazlují Britové a hned zjistíš, kdo to tam vzal do rukou po tom, co tam vyhubil Slovany.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.