dum 09.03.2023 08:38 Zobraziť v diskusii

Re: O pôvode Ježiša, Slovanov a iných národov

@Hox povedal/-a:

@dum povedal/-a:
Čo sa týka ešte genetiky tak v škandinávii boli podstatné 3 haploskupiny R1a, R1 b- ktoré vychádzali so spoločného základu R, a v podstate potom to boli Slovania a Kelti. Podľa Herodota Hyperborejci a Kelti. Bola tam ešte významná haploskupina I1 škandinávski Normania, ktorú Herodotos ale zlučoval s Hyperborejcami.

Herodotos považoval haploskupinu I1 za hyperborejskou?

To je z kategorie "Už i Lenin varoval před tím, aby proletáři věřili všemu na internetu"? :)

Nemyslel som to takto. Na mapách Herodota je Hyperborea najsevernejšie územie Euroázie, nikto iný a nič iné tam nie je, len naľavo dolu Kelti a napravo nižšie Skýti... Len pre zaujímavosť, Skýti sa spomínajú aj v Biblii (najsevernejší spomenutý národ), Hispania ako najzápadnejšia krajina, Babylon, Mezopotámia, Perzia ako východné územia, no
aj India ako najjuhovýchodnejšia, najjužnejšia Etiópia. Ešte sa spomínajú samozrejme židia, Jeruzalem, Izrael, Egypt, Rimania, Italikovia,Trákovia, Kréta, Gréci, Rodos, Cyprus, Chetiti (Anatólia), Akkad, Galaťania, Sýria, Arabi, Asýria...no severnejšie či východnejšie mimo týchto teritórií sa nespomína nič. Žiadni Kelti či Galovia (aj keď boli už súčasťou rímskej ríše) nieto ešte Germáni, Slovania, Sarmati, Venédi, Anti, Neuri, vikingovia, škandinávci, Čínske dynastie atď.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.