Hox 10.03.2023 01:13 Zobraziť v diskusii

Re: O pôvode Ježiša, Slovanov a iných národov

@Súlad povedal/-a:

"Každý pes pozná svoju búdu." Slovanské príslovie

Inými slovami, každý vie, kam patrí. Niekto vie, že patrí k Slovanom, iný si myslí, že patrí k černochom, aziatom, nosatým a ušatým, a že sú jedno a to isté... Niekto má v dome poriadok, iný si serie do vlastného hniezda. Kto za toľko rokov diskusií nepochopil, už asi nepochopí. Je zbytočné sa takými zaoberať.

Čo si myslieť o takom, ktorý od nášho učenia prešiel k učeniu cudzincov? Sám si zvolil, že bude pod ich vplyvom. A oni na neho cez egregory vplývajú a riadia ho. Egregory mu dali okúsiť pár "slovami nezdeliteľných zážitkov" a on je z toho taký nadšený a motivovaný, že sa snaží každého presviedčať o svojej pravde, aj keď o to prakticky nikto nestojí. Všetky jeho argumenty boli vyvrátené a on sa už chytá iba slovíčok. Je to smutné, pretože mal potenciál. Ale vybral si sám. Poučme sa z tohto smutného prípadu a zaželajme mu, aby znovu našiel správnu cestu a vymanil sa spod pre nás zhubných učení.

To "tvoje učení" je jaké přesně? Buď fér a poděl se o principy svojí víry, když už si myslíš že něco víš o té mojí, ať si do tebe můžu taky kopnout a vysmát se ti. Nebo tvoje víra neučí spravedlivost, rovnoprávnost a reciprocitu? Tak do toho, čekám na vysvětlení tvojí víry.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.