Súlad 14.03.2023 12:41 Zobraziť v diskusii

Re: To není vtip

Premenovať Rusko? Zelenskyj to chce preskúmať

https://www.hlavnespravy.sk/premenovat-rusko-zelenskyj-to-chce-preskumat/3075692

Rozšírila sa petícia, ktorá vyzýva ukrajinskú vládu, aby oficiálne zmenila názov Ruska na “Moskovsko”, čo je termín, ktorý vznikol v 13. storočí a označoval rozsiahle územia dnešného severozápadného Ruska.

A to ešte nevedia, že Bulhari objavili okolo 70 Kyjevov, takže vôbec nie je isté, že centrom Kyjevskej Rusi boli oni. Skôr to vyzerá, že neboli.

Existovalo okolo 70 Kyjevov?

V skutočnosti – ako dokázal bulharský filológ Н. П. Ковачев – len v písomných zdrojoch 10.-13. storočia existovalo na území Balkánu, Strednej a Východnej Európy okolo 70 (sedemdesiat) Kyjevov!
...
Môžeme opodstatnene tvrdiť, že udalosti z PVL (Povesti vremennych liet) sú od svojho prvopočiatku spojené nie s územím dnešného Ruska a Ukrajiny, ale s Dunajskými regiónmi, teda aj s našou krajinou. Ide teda o tých istých Slovienov, ktorí obývali naše územie – najmä Slovensko, Moravu a Panóniu. Na území dnešného Ruska Slovieni nikdy nežili. Tu sa nachádza aj množstvo „Novgorodov/Novohradov“ aj „Kyjevov“. V skutočnosti ani Novgorodčania svoju vlasť nikdy nenazývali Rusou, ale vždy a zásadne iba Veľkým Novgorodom. Slovienov do Novgorodu na Volchvove „umiestili“ iba na papieri tí, ktorí prepisovali pôvodný Letopis, pričom ho naformátovali pod kresťanskú cirkev. Teda Novgorod v PVL nie je Novgorod na Volchvove, ale ide o nejaký iný Novgorod (Nové Mesto), do ktorého prišiel Riurik a ktorý bol v zemi Slovienov, najpravdepodobnejšie v Panónii (dnešnom Maďarsku). Riurik prišiel k nám so svojim národom Ruse, ktorého členovia sa dodnes hrdo nazývajú Rusíni. Napriek všetkým prenasledovaniam, najmä zo strany Poliakov, ale nie iba ich.

https://www.tartaria.sk/rus-slovienov-a-rus-kyjevska-3/

Celý cyklus:
https://www.tartaria.sk/rus-slovienov-a-rus-kyjevska-i/
https://www.tartaria.sk/rus-slovienov-a-rus-kyjevska-2/
https://www.tartaria.sk/rus-slovienov-a-rus-kyjevska-3/
https://www.tartaria.sk/rus-slovienov-a-rua-kyjevska-4-huni/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.