Pleistocen 15.03.2023 22:15 Zobraziť v diskusii

Re: O pôvode Ježiša, Slovanov a iných národov

dum povedal/-a: Myslel som to tak že v minulosti vznik aj zánik rôznych druhov fauny, flóry - a nielen - bol vedomým pričinením a zámernými zásahmi vysokých inteligencií

To presne odpoveda tomu co vidime v paleontologii. Z nicoho nic sa takmer v jeden okamih objavi velke mnozstvo roznych druhov organizmov (kambrijska explozia) a potom takto rychlo a zahadne aj zmiznu (velke vymieranie Perm-Trias, ked vyhynulo 90 % vsetkych druhov).

Druhy vsak vymieraju aj dnes. Napriklad v tropickej Amazonii vyhynie kazdy rok jeden druh zaby, lebo sa tam rozsirila nejaka plesen, ktora ich likviduje. Samozrejme ludia vyhubili vela druhov, ale to uz spada do ludskeho pricinenia.

dum povedal/-a: 99,5 % genómu ľudí dnešného typu je identických s neandertálcami

Podla vedcov maju europania v sebe 3-5 % cisto neandertalskych genov, takze sa museli spolu krizit. Mohlo to byt s neandertalcami kludne tak, ze sa pomaly rozpustili v populacii europanov, lebo ich bola ovela menej ako europanov. Prvy ich potomok uz bol len 50% neandertalec. Dalsi uz len 25% atd.

dum povedal/-a: U mňa je iskra života či božská iskra čisto duchovného charakteru a ducha /myseľ/ aj dušu/psychiku/ považujem za elementy oddeliteľné a žijúce aj bez hmotného tela. Bez tela sa nemôžu prejaviť v procese tohto typu života.

Takto to presne vidim a citim aj ja.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.